ETA Moneto 1449 90000

Eta Monet patrí do skupiny akumulátorových bezvreckových vysávačov. Ich prednostné je neobmedzený pohyb. Slabosťou zase nižší výkon.

Parametre

Typakumulátorový, bezvreckový
Dĺžka kábla-
Akčný rádius1,15 m
Typ batérieLi-ion
Kapacita batérie-
Doba nabíjania300 min
Výdrž na jedno nabitie25
Stupne výkonu2
Ručný vysávačáno
Objem nádoby na prach0,55 l
Hmotnosť3,1 kg
Účinnosť vysávania na koberceneuvedené
Účinnosť vysávania na podlahuneuvedené
Príkon95 W
Hlasitosť83 dB
Rozmery VxŠxH (cm)115 x 26 x 17
HEPA filteráno
LED osvetlenieáno
Mokré vysávanienie
Zvislé parkovanieáno
Teleskopická rukoväťnie
Odnímateľná rukoväťáno
Indikátor batérieáno
Indikátor plnostinie
Príslušenstvoštrbinová hubica, jemná kefa

Predstavenie

Vysávač pre svoje nabíjanie využíva základňu. Čas nabíjania je zhruba 5 hodín, ale výdrž na jedno nabitie len 25 minút. Lux disponuje dvoma možnosťami nastavenia intenzity vysávania, takže na maximálnu úroveň je nutné počítať s ešte menšie časovou výdržou. Je preto ideálny najmä na údržbu menších bytov alebo menších plôch. Výhodou je Li-iónová batéria, ktorú nie je potrebné nabíjať úplne a vybitia tiež nemusí byť maximálne.

Objem prachovej nádoby je 0,5 l, čo nie je veľa. Na trhu existujú aj výrobky s väčšími zásobníkmi. Dôležité však je, že filtrácia prebieha cez HEPA filter, ktorý nie je štandardom každého tyčového vysávača.

Nejedného užívateľa poteší LED osvetlenie, ktoré sa nachádza na sacej hubici. Vďaka nemu uvidíte každú nečistotu, ak budete vysávať za šera, nie je potreba rozsvecovať stropné svietidlo. Praktická je tiež možnosť oddeliť rukoväť od tela, čím ušetríte priestor v upratovacej komore. Vysávač je možné parkovať aj vo zvislej polohe a s možnosťou sklopenej rukoväte.

Pri vysávaní sa pripravte na hluk o sile 83 dB, čo ho radí k veľmi hlučným výrobkom. Hlasitosť je možné prirovnať k ľudskému kriku. Z hľadiska hmotnosti patrí skôr k ťažším prístrojom. 3,1 kg počas upratovania bohužiaľ ucítite. Pre horšie dostupné miesta alebo pre upratovanie čalúnenie vo vozidle sa hodí ručný vysávač, ktorý je súčasťou tyčového.

Ako vysáva

Výsledky vysávanie sú oveľa lepšie na tvrdých podlahách než kobercoch. To je však typické pre drvivú väčšinu akumulátorových vysávačov. Vďaka elektrické rotačnej kefe si však dobre poradí ako sa zvieracie srsťou, tak s ľudskými vlasmi. Nečistoty sa zachytávajú v zbernej nádobe, ktorá má však veľkosť len 0,5 l, čo je v porovnaní s konkurenčnými modelmi celkom málo.

Mínusové body za malú zbernú nádobu vyrovnáva prítomnosť HEPA filtru, ktorý nie je štandardným vybavením všetkých tyčových vysávačov. Vďaka nemu môžu výrobok používať aj osoby trpiace alergiami.

Veľkým nedostatkom vysávača je naozaj malá výdrž v porovnaní s dĺžkou nabíjania. Výdrž 25 minút na jedno nabitie, ktoré trvá 5 hodín, svedčí o nedostatočnej kapacite batérie. Z tohto dôvodu by sme vysávač rozhodne nepoužívali na údržbu rozľahlejších priestorov.

Hubice je pomerne vysoká, takže sa s ňou nedostanete pod nízky nábytok. Vysávanie pod nábytkom je porovnateľné s dostupnosťou klasického vysávača. To, čo však klasický vysávač nemá, sú LED diódy umiestnené na hubici. Tie poskytujú dostatok osvetlenia, takže uvidíte aj zle viditeľné nečistoty.

Lux ponúka dve možnosti regulácie výkonu. Ak je dĺžka vysávania na nízky výkon len 25 minút, počítajte s ešte kratšou dobou pri vysávaní na vyšší výkon. Regulácia je možná len na tyčovom vysávači. V prípade, že budete používať ručný vysávač, je regulácia obmedzená len na jeden stupeň výkonu.

Všetkých, ktorí bojujú s nedostatkom miesta, poteší odnímateľná rukoväť. Plusom by bolo aj nabíjanie rovno do tela. To bohužiaľ nie je možné, vysávač musíte zaparkovať v dokovacej stanici, ktorá zbytočne zaberá miesto. Kladne hodnotíme možnosť parkovania vo zvislej polohe a to aj v prípade, že máte sklopenú rukoväť. Nevľúdne na nás pôsobila hlučnosť počas vysávania. Tá dosahuje až k číslu 83 dB, čo je pri vysávaní dosť otravné.

Zistiť cenu

Chcete vysávač 2v1?

6.9 Total Score
Skúsenosť s ETA Moneta 1449

Vysávač je kvôli HEPA filtru vhodný aj do domovov, ktorý obývajúcich alergici. Inak však svojimi parametrami príliš nepoteší. Zaradili by sme ho do priemernej až podpriemerné kategórie. Jeho najhorším parametrom je malá výdrž a neskutočný hluk, ktorý vydáva. Plusové body by sme udelili za možnosť odňať rukoväť a prítomnosť LED osvetlenie na hubicu.

Vysávanie tvrdých plôch
8
Vysávanie kobercov
7
Hlučnosť
5
Výdrž
6
Vybavenie
7
KLADY
  • LED osvetlenie
  • HEPA filter
  • zvislé parkovanie
  • odňatie rukoväte
  • ručný vysávač
ZÁPORY
  • hlučnosť
  • nízka výdrž
Pridaj svoju recenziu
Budeme radi počuť vaše myšlienky

      Dajte nám odpoveď

      Skóre

      Čo vybrať
      Logo