Recenzia ETA 2517 90000

Je pre vás čistá podlaha prioritou číslo jedna? V tom prípade ste narazili na vysávač, ktorý vaše požiadavky splní na maximum. Naviac má bohaté príslušenstvo, ktoré zahŕňa aj mini turbo kefu, takže zvieracie chlpy nemajú šancu. Plusové body získava aj za zaradenie do kategórie AAAA. Poďte s nami vysávač preskúmať z blízka.

Parametre

Typ vysávačabezvreckový
Objem nádoby na prach2,2 l
Dĺžka kábla7 m
Akčný rádius10 m
Hlučnosť72 dB
Energetická triedaA
Trieda filtrácieA
Trieda vysávanie podláhA
Trieda vysávanie kobercovA
Ročná spotreba26,1 kWh
Príkon800 W
Sací výkon-
Regulácia výkonupomocou otočného kolieska
Turbo kefaáno
Signalizácia filtranie
Signalizácia plnej nádoby-
Trieda účinnosti HEPA filtru13

Predstavenie

Podlahový vysávač ETA Stromy 2517 90000 je vysávač, ktorý sa honosí označením 4A. To znamená, že dosahuje najlepších možných výsledkov pri upratovaní tvrdé podlahy a kobercov, vyfukuje maximálne čistý vzduch a je nenáročný na spotrebu elektrickej energie. Navyše je bezvreckový, takže ušetríte za nákup nových sáčkov.

Kvôli obmedzení stanovených EÚ môžu vysávače, ktoré sú v súčasnosti uvádzajú na trh okrem iného mať len obmedzený príkon. Tento model teda disponuje príkonom 800 W, s ktorým však váš domov vysaje bez najmenších problémov. Iste oceníte nízke nároky na spotrebu energie. Ročná spotreba energie sa pohybuje okolo 26,1 kWh. Výrobca sa chváli, že je vysávač vybavený ECO motorom a že si nemusíte robiť hlavu z vysokých čísel. V zásade to platí. Ale vysávač nie je tak energeticky náročný spotrebič ako trebárs práčky alebo sušičky a jeho celková spotreba energie prepočítaná na peniaze sa pohybuje okolo 5 eur za rok.

Vysávač disponuje niekoľkostupňovou filtráciou, pričom HEPA filter spadá do triedy 13. To znamená, že je výrobok vhodný aj do rodín s alergikov. Iste poteší možnosť filtre umývať pod vodou, a to vrátane HEPA filtru. Z hľadiska ovládania nájdete na tele otočný gombík, ktorým regulujete silu sania. Máte doma tvrdú podlahu? Vďaka mäkčeným kolieskam sa nemusíte báť o jej stav. Žiadne stopy či poškodenie sa neobjaví. Malé všesmerové koliesko v prednej časti sa postará o to, aby vás vysávač nasledoval ako verný psík kamkoľvek sa pohnete.

Spoločne s pomocníkom od ETA dostanete:

  • podlahovú hubicu PREMIUM so zámkom,
  • hubicu na zber zvieracích chlpov,
  • parketovú hubicu s vláknami z konské vlasy,
  • malú turbokefu,
  • vankúšovú hubicu,
  • štrbinovú hubicu,
  • dlhú štrbinovú hubicu,
  • kefka s jemnými štetinkami,
  • kovovú teleskopickú trubicu (90 cm).

Ako vysáva

Kúpa tohto prístroja by vám mala urobiť jednoznačne radosť. Aj napriek nižšímu výkonu, než bol zvykom u starších modelov, ktoré by však dnes nespĺňali nariadenia, je vysávač dostatočne výkonný. Naviac umožňuje reguláciu sania, takže v prípade potreby to skrátka rozbehnete na maximum. Príkon je 800 W a vzhľadom k pozitívnym ohlasom na vysávanie s týmto pomocníkom súdime, že celková konštrukcia vysávača je v poriadku. Ak by totiž v niektorej časti boli netesnosti, výsledky by rozhodne nestáli zato.

Hneď v úvode nesmieme zabudnúť napísať, že ako na tvrdých podlahách, tak na kobercoch dosahuje ETA Stromy 2517 90000 tých najlepších možných výsledkov. Na tvrdých podlahách to nie je prekvapivé, ale na kobercoch rozhodne áno! Nie každý vysávač si totiž s kobercami poradia tak dobre. Vo veľkej miere spadajú skôr do tried C a D.

Vďaka tomu, že je model bezvreckový, má konštantný výkon. Vďaka priehľadnému materiálu máte dokonalý prehľad o tom, koľko nečistôt v nádobke je a či je potrebné ju vyprázdniť. Nádobka na prach má objem 2,2 l, čo na niekoľko upratovaní bohato vystačí. Čo sa týka hlučnosti, radí sa tento elektrospotrebič skôr k tichším modelom, aj keď je fakt, že so svojimi 72 dB to nie je spokojné vrnenie vysávačov, ktoré sa chváli hlučnosťou len 60 dB. Na druhú stranu EÚ stanovila, že hlučnosť môže pri prevádzke dosahovať maximálne 80 dB, čo je skutočne veľa a po dlhšej dobe je zvuk skutočne otravný. ETA Stormy je teda krásna stredná, skôr tichší trieda.

Musíme uznať, že obstarávacia cena nie je najnižšia, ale na druhú stranu dostanete k vysávaču skutočne bohaté príslušenstvo. Vďaka mini turbo kefe si poradíte so zvieracími chlpmi, vďaka hubicu s konskými vlasmi si nepoškodíte parketovú podlahu. So štrbinovým nástavcom sa dostanete aj do najužších a zle dostupných miest. Nadstavcov má skrátka tento vysávač požehnane. Je len škoda že v tele nemá integrovaný priestor, do ktorého by išli uložiť aspoň menšie násady. Budete si teda doma musieť vyhradiť miesto, na ktoré budete príslušenstvo skladovať.

Trošku nás mrzí pomerne krátky akčný rádius, ktorý činí je 10 m. Elektrický kábel má pritom dĺžku iba 7 m, čo nie je veľa. Je však pravdou, že v kategórii bezvreckových vysávačov je táto hodnota nadpriemerná. V kategórii vreckových by bola skôr priemerná. Čo už? S týmto je skrátka potrebné počítať.

Čo vás rozhodne poteší je možnosť parkovania v dvoch polohách, a to vo zvislej aj klasické. Pre oba prípady nájdete na výrobku špeciálne držiaky teleskopické trubice. A keď už sme pri trubice, je potreba povedať, že je vyrobená z kovu, za čo si zaslúži slová chvály. Nemusíte sa obávať prasknutia alebo otravného prehýbaniu. Z hľadiska ergonómie vás možno nepoteší to, že sa regulácia sania nachádza na tele vysávača, takže je potrebné sa ku koliesku ohnúť. Tento drobný nedostatok by hravo vyriešilo ovládanie na rukoväti.

Hodí sa napísať pár slov k dizajnu a rozmeru. Na fotkách vyzerá vysávač luxusne, ale podľa tvrdenia niektorých užívateľov to naživo zase taká hitparáda nie je. Dokonca ho prirovnávajú k plastovej hračke. Avšak len vzhľadom, nie výkonom. Avšak petrolejová / tyrkysová farba v kombinácii s čiernou skrátka vyzerá skvele, takže sa pri upratovaní môžete naviac kochať pekným pomocníkom. Z hľadiska hmotnosti sa nejedná o žiadneho trpaslíka. Predpokladáme, že s hmotnosťou 7,26 kg sa vysávač v ruke trošku prednesie. Našťastie je opatrený veľkým madlom, ktoré vám ušetrí námahu. Z hľadiska rozmerov sa potom bavíme o výrobku s veľkosťou Š x V x H: 41 x 24 x 27,5 cm.

Hoci vysávač disponuje HEPA filtrom s triedou 13 a je vhodný aj pre domácnosti s alergikov, skládkovanie nádobky s prachom už pre alergikov taká výhra nebude. Nádobku je potreba vysypávať vonku. Inak sa čiastočky môžu dostať do vzduchu a opäť sa usadzovať na zemi. Avšak toto je nevýhoda, ktorá je spoločná pre všetky bezsáčkové vysávače.

Zistiť cenu
7.4 Total Score
ETA 2517 90000

Pre všetkých náročných užívateľov, ktorým na srdci leží nielen čisto v domácnosti, ale aj zdravie našej planéty je určený tento vysávač. Nielenže spadá do kategórie 4A, ale tiež je opatrený ECO motorom, vďaka ktorému je nenáročný na spotrebu elektrickej energie. Samozrejmosťou sú mäkčená kolieska, skvelý výkon a skutočne bohaté príslušenstvo.

Vysávanie tvrdých plôch
8.5
Vysávanie kobercov
8
Hlasitosť
6
Spotreba
6
Výbava
6
KLADY
  • bohaté príslušenstvo
  • ekologický a ekonomickú prevádzku
  • dizajn
  • skvelý výkon
ZÁPORY
  • umiestnenie regulátora výkonu
  • chýba priestor pre uloženie príslušenstva
  • relatívne krátky akčný rádius
  • vyššia nákupná cena
Pridaj svoju recenziu

Budeme radi počuť vaše myšlienky

      Dajte nám odpoveď

      Skóre

      Čo vybrať
      Logo