Recenzia ETA Adagio 0511 90000

Vysávanie bez kompromisov ponúka ETA Adagio 05119000, ktorý sa pýši označením vysávač AAAA. Je ideálnou kombináciou úspory a vysokého výkonu. Počas vysávania vás neotravuje hlučnosť a po pripojení do zásuvky sa vďaka dlhému akčnému rádiusu dostanete až do 3 miestností. Výkon vysávača je vykúpený pomerne veľkou hmotnosťou. Zistite o tomto modeli viac.

Parametre

Typ vysávačavreckový
Objem vrecka na prach4,5 l
Dĺžka kábla10 m
Akčný rádius13 m
Hlučnosť66 dB
Energetická triedaA
Trieda filtrácieA
Trieda vysávanie podláhA
Trieda vysávanie kobercovA
Ročná spotreba26,5 kWh
Príkon800 W
Sací výkon230 W
Regulácia výkonuáno
Turbo kefanie
Signalizácia filtranie
Signalizácia plnej nádobyáno
Trieda účinnosti HEPA filtru13

Predstavenie

Vysoko výkonný a účinný je vreckový vysávač ETA Adagio 051190000. Pýši so štyrmi A, čo znamená, že jeho energetická trieda, účinnosť filtrácie, účinnosť vysávania na tvrdých podlahách i kobercoch je A. Oproti ďalším vysávačom z rodiny ETA vyrobených po roku 2017 má navyše aj vyšší sací výkon 230 W. v porovnaní s modelmi vyrobenými pred rokom 2017 je to stále málo, ale v súčasnosti sa jedná o skutočne úctyhodný výkon.

Vysávač by mal byť jasnou voľbou do rodín s alergikov. Okrem triedy filtrácie A má totiž ešte HEPA filter triedy 13, ktorý perfektne zachytí aj najdrobnejšie nečistoty. Prachový sáčok má objem 4,5 l a špeciálne antibakteriálnu ochranu, ktorá zamedzuje rastu a šíreniu baktérií. Vrecko je naviac odolný proti nasiaknuté vlhkosti i ostrým predmetom. Disponuje špeciálnym uzáverom, ktorý nedovoľuje únik nečistôt do vzduchu ani pri výmene sáčkov. Aktívne uhlie neutralizuje pachy.

Vysávač ETA Adagio má jeden z najdlhších akčných rádiusov v rámci vysávačov do domácnosti dosahujúce 13 m. Samotná dĺžka kábla je 10 m. Praktická je teleskopicky nastaviteľná trubice, takže jej dĺžku môžete prispôsobiť vašej výške.

Hmotnosť vysávača je 8, 98 kg a hlučnosť pri vysávaní na maximálny sací výkon 66 dB. Sací výkon sa reguluje elektroniky na tele vysávača.

Súčasťou balenia je parketová hubica, vankúšová hubica a kefka s jemnými štetinkami pre upratovanie prachu a pavučín.

Ďalšie varianty

Na trhu môžete naraziť aj na sáčkový, podlahový vysávače ETA Adagio 1511 90000, ktorý sa od nami hodnoteného modelu líši len vo farbe a príslušenstve.

Je k dostaniu v červenej farbe a jeho príslušenstvo zahŕňa: turbokefu, malú turbokefu, parketovú hubicu, hubicu na zber zvieracích chlpov, špeciálny nástavec DermoPet pre čistenie kože a srsti domácich miláčikov, vankúšovú hubicu a kefka s jemnými štetinkami pre vysávanie prachu a pavučín.

Ostatné parametre sú rovnaké ako u recenzovaného produktu. Jediná odlišnosť je snáď len v hmotnosti. Červená Eta je zhruba o 2 kg ťažší, než modrá.

Ako vysáva

ETA Adagio 051190000 vás skutočne prekvapí svojím veľkým výkonom. Účinný je ako na kobercoch, tak na tvrdých podlahách.

U kobercov je potreba regulovať výkon sania, pretože pri najvyššom nastavení môže ísť hubica od koberce zle „odtrhnúť“. Je preto lepšie siahnuť aj po inom nadstavcami, prípadne upraviť prisávanie manuálne na rukoväti. Vysávanie kobercov je skutočne efektívné.

Na tvrdých podlahách dosahuje výrobok taktiež skvelé výsledky. Navyše je osadený měkčeným kolesami, takže sa nemusíte obávať, že by vám na parketách, linoleu, PVC alebo iné tvrdé podlahe zostali škrabance.

Pomerne nemilá je hmotnosť vysávača, ktorá dosahuje skoro 9 kg, čo je pri prenášaní v ruke skutočne poznať. O to viac vás prekvapí tichý chod, ktorý dosahuje hlasitosti iba 66 dB. ETA Adagio teda nie je žiadny krikľúň. Manipuláciu s ťažkým vysávačom uľahčuje jedno otočné koliesko o 360 °, ešte jednoduchšie by však bolo, keby otočné kolieska boli všetky.

Trochu nás mrzí, že súčasťou balenia nie je tiež turbokefu, ktorý sa používa predovšetkým na koberce a zber chlpov a vlasov. Ten si budete musieť doobjednať zvlášť. Ak v domácnosti žijete s chlpatými zvieratkami, odporúčame siahnuť radšej po ETA Adagio 1511 90000, ktorá zahŕňa bohaté vybavenie vhodné do rodín s chlpáči. Cenovo sa od seba tieto dva výrobky líšia zhruba o tridsať euro.

Nami recenzovaný model je vhodný do domácností s alergikov, pretože dosiahol najvyššie možné triedy filtrácie A, ktorú navyše spojil s účinným HEPA filtrom triedy 13.

Dĺžka akčného rádiusu 13 m vám dovolí na zapojenie do jednej zásuvky pohodlne povysávať až 3 izby štandardného bytu. Vysávanie je z toho hľadiska komfortné. Kladne hodnotíme aj objem zásobníka vrecka na prach, ktorý je 4,5 l, čo je pre bežnú domácnosť úplne postačujúce. Na nutnosť jeho výmeny vás upozorní indikátor plnosti vrecka. Oceňujeme tiež poistku proti vysávanie bez vloženého vrecka.

Praktické sú tiež dve parkovacie polohy, a to horizontálne aj vertikálne, ktoré obe disponujú úchytom pre kovovú teleskopickú tyč. Ďalšia účelnú vychytávkou je integrovaný odkladací priestor pre príslušenstvo.

Zistiť cenu
8 Total Score
ETA Adagio 0511 90000

Tento vysávač je kvalitným výrobkom, ktorý ocenia všetci, ktorí milujú upratovanie bez kompromisov. Dosahuje úžasných výsledkov na všetkých typoch podláh vrátane kobercov. Okrem toho je vďaka vysokej triede filtrácia a HEPA filtru 13 vhodný aj pre alergikov. Jeho jedinou nevýhodou je vysoká obstarávacia cena a veľká hmotnosť.

Vysávanie tvrdých plôch
8.5
Vysávanie kobercov
8
Hlučnosť
8
Spotreba
6
Výbava
8
KLADY
  • účinnosť na kobercovaných plochách
  • trieda filtrácie
  • sací výkon
  • spracovanie
  • hlučnosť
ZÁPORY
  • obstarávacia cena
  • hmotnosť
Pridaj svoju recenziu
Budeme radi počuť vaše myšlienky

      Dajte nám odpoveď

      Skóre

      Čo vybrať
      Logo