Recenzia ETA Canto II 2492 90000

ETA Canto II 2492900 je ideálnym pomocníkom do rodín s alergikov. HEPA filter triedy 13 totiž dopĺňa vysoká trieda filtrácie A a špeciálne vrecko na nečistoty s antibakteriálnou úpravou. Pri vysávaní vás potrápi nižší sací výkon, ktorý je však podobný u všetkých vysávačov vyrobených po ustanovení limitujúcej európskeho nariadenia. Ako dopadol výrobok v našom testovaní, sa dočítate nižšie.

Parametre

Typ vysávačavreckový
Objem vrecka na prach4 l
Dĺžka kábla8 m
Akčný rádius11 m
Hlučnosť69 dB
Energetická triedaA
Trieda filtrácieA
Trieda vysávanie podláhA
Trieda vysávanie kobercovD
Ročná spotreba24 kWh
Príkon700 W
Sací výkon200 W
Regulácia výkonuáno
Turbo kefaáno
Signalizácia filtraáno
Signalizácia plnej nádobyáno
Trieda účinnosti HEPA filtru13

Predstavenie

Vreckový vysávač ETA Canto II 2492 90000 je nástupcom výkonného vysávača ETA Canto 1481 (ten už sa nepredáva). Oproti svojmu predchodcovi sa líšia hneď v niekoľkých parametroch.

ETA Canto II je ideálnym vysávačom do rodín s alergiky. Okrem toho, že je vybavený HEPA filtrom s triedou účinnosti 13, je jeho trieda filtrácia označená písmenom A. Preto sa nemusíte obávať, že by sa späť do vzduchu dostali prachové nečistoty.

Nový model je navyše vybavený úsporným ECO motorom, ktorého prevádzka sa prejaví na nižšom účte za elektrinu. Neočakávajte však úsporu v rádoch tisícov. Finančná úspora pri vysávačoch s ECO alebo klasickým motorom je zhruba 4 euro za rok. Každopádne energetická trieda odkazuje k skupine A a ročná spotreba činí len 24 kWh, čo je o polovicu menej ako u staršieho modelu.

Trieda vysávanie podláh je označená písmenom A, rovnako ako je tomu u predchádzajúceho vysávača ETA Canto 1481. Novšie model však pokrivkáva v triede vysávanie kobercov, kde dosahuje iba skupiny D. To je o stupeň horší trieda ako u staršieho modelu.

Pripraviť sa musíte tiež na nižší sací výkon, ktorý je iba 200 W. To je v porovnaní s 530 W u minulého modelu o polovicu horšie. Je však pravda, že silu 530 W nebudete potrebovať tak často, ale je dobré vedieť, že tú možnosť silnejšieho sacieho výkonu je.

U tohto prístroja vás poteší skutočne veľký objem prachového vrecka, ktorý činí 4 l a akčný rádius dosahujúci 11 metrov. Samozrejmosťou je upozornenie na nutnosť vysypanie prachového vrecka a výmenu či údržbu filtrácie.

Ako vysáva

Rovnako ako u iných vysávačov spĺňajúcich európsku normu, je aj tento menej účinný v sacom výkone. 200 W sa v porovnaní s predchádzajúcim modelom skutočne prejaví, a to najmä na kobercoch. Trieda vysávanie kobercov je navyše D, takže účinnosť na ňom nie je tak ohromujúci ako na tvrdých podlahách. Lepšie výsledky môžete dosiahnuť pri používaní turbokefy, ktorá je vhodný predovšetkým na upratovanie zvieracej srsti a vlasov z kobercov.

Každý alergik iste ocení HEPA filter triedy 13 a tiež triedu filtrácia A, takže sa nemusia obávať úniku prachu a nečistôt do ovzdušia. Špeciálne sáčok má navyše antibakteriálne vrstvu, ktorá zabraňuje množeniu baktérií. Aktívne uhlie bojuje proti zápachu z vrecka. Vrecko je odolný i proti ostrým predmetom a vlhkosti. Z tohto pohľadu sa nám javí ako ideálny pomocník.

Vysávač je naozaj ťažkým kúskom. Veď váži neuveriteľných 8,14 kg, čo pri prenášaní v ruke rozhodne pocítite. O to viac nás prekvapilo, ako ich počas upratovania tichý. Hlučnosť je iba 69 dB, čo je v porovnaní s konkurenčnými modelmi skoro ako vrnenie mačky (trošku preháňame, ale prevádzka je skutočne tichá).

Plusom je veľký sáčok na nečistoty s objemom 4 l a mäkčená kolesá, takže sa nemusíte obávať, že by vám tento kolos nechal na tvrdej podlahe škrabance. Praktickou funkciou je indikátor plnosti vrecka a indikátor upozorňujúci na výmenu či vyčistenie filtrov. HEPA filter je možné umývať pod tečúcou vodou, ale musíte sa pripraviť na to, že s každým umývaním klesá jeho filtračná účinnosť. Preto by sme sa tomu, najmä v domácnostiach s alergikov vyhli.

Nadštandardná je tiež dĺžka akčného rádiusu, ktorá je 11 metrov. To je od predchádzajúceho modelu o 1 meter viac. Odpadá tak častejšie nutnosť prepojovanie do zásuviek. Vysávač môžete zaparkovať ako v horizontálnej, tak vo vertikálnej polohe. U oboch polôh nájdete špeciálny stojan na trubicu. U trubice sa nám páči, že je teleskopická, takže si môžete nastaviť jej dĺžku na mieru vašej výške.

Príslušenstvo tohto modelu je bohaté. V balení dostanete turbokefu, parketovú hubicu, vankúšovú hubicu, štrbinovú hubicu a kefku s jemnými štetinkami (ideálne pre vysávanie pavučín a prachu).

Ďalšie varianty

ETA Canto II 1492

Z pohľadu všetkých parametrov je rovnaká ako hodnotená 2492 či 3492. Oproti nim im však chýbá niektoré príslušenstvo. Platí, že každý z nasledujúcich modelov obsahuje to isté čo ten predchádzajúci + uvedené príslušenstvo naviac.

ETA Canto II 2492

Má navyše turbokefu. Vzhľadom k tomu, že cena je len o niečo vyššia a turbokefa výrazne zlepšuje použiteľnosť na kobercoch, tak odporúčame radšej tento model.

ETA Canto II 3492

Má naviac hubicu na zvieracie chlpy. Opäť nie je o mnoho drahšie, ale za nás prínos nie je taký ako u predchádzajúcej varianty.

Zistiť cenu
6.6 Total Score
Hodnotenie ETA Canto II 24929

Vysávač sa hodí do každej rodiny s alergikom alebo domácimi miláčikmi. Napriek tomu, že je jeho sací výkon nižší, na kobercoch si môžete pomôcť turbokefou. Prínosom je energetická skupina A a predovšetkým trieda filtrácie A. Akčný rádius činí úžasných 11 m a objem vrecka sú 4 l. Nepoteší vás však vyššia hmotnosť 8 kg, ktorú pri prenášaní v ruke pocítite.

6.6Expert Score
Vysávanie tvrdých plôch
7.5
Vysávanie kobercov
5
Hlučnosť
7
Spotreba
6
Výbava
8
8.4User's score
Vysávanie tvrdých plôch
10
Vysávanie kobercov
6
Hlučnosť
8
Spotreba
8
Výbava
10
KLADY
  • trieda filtrácie A
  • HEPA filter 13
  • dlhý akčný rádius
  • veľký objem vrecka
ZÁPORY
  • nižšia účinnosť vysávanie kobercov
  • nízky sací výkon
  • hmotnosť
Pridaj svoju recenziu  |  Read reviews and comments
1 komentár
  1. 4.2
    Vysávanie tvrdých plôch
    100
    Vysávanie kobercov
    60
    Hlučnosť
    80
    Spotreba
    80
    Výbava
    100

    Hlavne zlepšiť predné koliesko, pretože je katastrofálne malé a neschopné prechádzať cez šnúru a spôsobuje problémy s pohybom vysávača na vyšších kobercoch !!!

    + KLADY: Dobrá výbava, pekný dizajn, prijateľná hlučnosť, dobrý sací výkon, dobrá filtrácia.
    - ZÁPORY: Veľmi zle riešené predné koliesko, je príliš malé, neprechádza dobre cez šnúru, zlý pohyb po hrubšom koberci. Pred 20 rokmi to bolo riešené lepšie!!! Turbo kefa má na kobercoch slabú účinnost pre zber zvieracích chĺpov .
    Užitočný(1) Neužitočný(0)You have already voted this

    Dajte nám odpoveď

    Skóre

    Čo vybrať
    Logo