Recenzia ETA Mio II Animal 0502 90010

Vysávač ETA Mio II Animal 0502 90010 vás prekvapí silným výkonom, širokým príslušenstvom, elektrickým káblom s dĺžkou 10 m a množstvom praktických funkcií. Okrem toho sa môže pochváliť aj vydareným dizajnom. To všetko navyše za prijateľnú cenu.

Parametre

Typ vysávačavreckový
Objem vrecka na prach4 l
Dĺžka kábla10 m
Akčný rádius13 m
Hlučnosť71 dB
Energetická triedaA
Trieda filtrácieA
Trieda vysávanie podláhA
Trieda vysávanie kobercovA
Ročná spotreba24 kWh
Príkon700 W
Sací výkonneuvádza
Regulácia výkonuáno
Turbo kefaáno
Signalizácia filtraáno
Signalizácia plnej nádobyáno
Trieda účinnosti HEPA filtruH12

Model ETA Mio II Animal 0502 90010 patrí medzi stredne veľké modely (s rozmermi 435 x 315 x 255 mm) s vysokou hmotnosťou (7,6 kg). Hoci na prvý pohľad vyzerá drobne, v skutočnosti sa jedná o robustný stroj, ktorý niečo vydrží. Zaujme aj svojim vydareným dizajnom. Veľké mäkčená kolesá ľahko prekonajú nerovnosti či prahy a zároveň bráni prípadnému odreniny nábytku a podlahy. Poteší tiež ergonomická rukoväť, ktorú je možné pre ľahšie úchop nasunúť na saciu hadicu.

Úplne jedinečná je dĺžka prívodnej šnúry, ktorá dosahuje neuveriteľných 10 m, čo je hodnota u bežných moderných vysávačov skôr výnimočná. Akčný rádius je preto až 13 m, vďaka čomu môžete vysávať aj skutočne veľké miestnosti, bez toho aby ste museli prepájať vysávač do niekoľkých zásuviek. Práca s ním sa tak stane ďaleko pohodlnejšie.

Objem prachového vrecka je 4 l, čo nie je príliš, ale ani málo. Pokiaľ ale plánujete vysávať veľké plochy často, budete musieť počítať s častejšou výmenou.

Tento model prekvapil tiež množstvom funkcií. Okrem bežného automatického navíjanie elektrického kábla a indikátora plného prachového vrecka, sa u neho stretnete aj s pomerne ojedinelou funkciou indikácia zanesenia prachového filtra. Vďaka nej vám dá sám vedieť, kedy je potrebné filter vyčistiť alebo vymeniť.

Jedinečné je tiež skutočne široké množstvo príslušenstva, vďaka ktorému bude upratovanie akýchkoľvek priestorov maximálne pohodlný a jednoduchý. V základnej výbave nájdete univerzálnú podlahovú hubicu, parketovú hubicu (na tvrdé podlahy), hubicu určenú na vysávanie zvieracích chlpov a vlasov (tzv. turbokartáč), vankúšovú hubicu, štrbinovú hubicu, dlhú ohybnú štrbinovú hubicu a kefku s jemnými štetinami.

Príkon dosahuje hodnoty 700 W, sací výkon bohužiaľ výrobca neuvádza. Výkon je ale samozrejme možné regulovať. Model Mio II Animal 0502 90010 sa navyše môže pochváliť štyrmi AAAA, pretože disponuje energetickou triedou A (a je teda vysoko úsporný), triedou A čo sa týka efektivity vysávanie tvrdých podláh aj kobercov a triedou A, ktorá značí minimálne emisie prachových častíc, ktoré zachytáva kvalitný HEPA filter. Tento spotrebič je preto vhodný aj pre alergikov.

Ako vysáva

Vysávač Mio II Animal 0502 90010 v praxi nesklamal. Pri vysávaní tvrdých podláh (linolea, parkiet, plávajúcich podláh a pod.) si viedol veľmi dobre. Sací výkon bol dostatočný a s prázdnym prachovým sáčkom dokonca až príliš silný. Musíme pochváliť tiež vysávanie zle prístupných miest pomocou dlhej štrbinovej hubice. Ide o výnimočne praktický nástavec, ktorý možno podľa potreby tvarovať, a vďaka tomu vyčistiť aj zdanlivo neprístupné miesta (napr. pod nízkou pohovkou, za radiátorom atp.).

Pri vysávaní kobercov bol tento spotrebič tiež pomerne účinný. Hoci koberce s vysokým vlasom robia menšie problémy aj jemu (hubice sa prisaje silnejšie a horšie sa s ňou po koberci prechádza). Koberce s nízkym vlasom však vysaje bez problému. Použitie špeciálna hubica na zvieracie chlpy sa navyše ukázalo byť vysoko účinné.

Tento vysávač rozhodne patrí medzi menej hlučné modely, hladina zvuku je primeraná a skôr nižší. Chválime tiež dostatočne dlhú teleskopickú tyč, vďaka ktorej sa dobre drží aj vyšším osobám. Nevýhodou je len skutočnosť, že príslušenstvo nie je možné uložiť vo vnútri prístroja, a musíte ich preto skladovať zvlášť.

Zistiť cenu
8 Total Score
Hodnotenie ETA Mio II Animal 0502 90010

Vysávač ETA Mio II Animal 0502 90010 nás veľmi milo prekvapil. Obsahuje rad zaujímavého príslušenstva a dosahuje dostatočného výkonu pre všetky typy povrchov. Disponuje výnimočne dlhú elektrickú šnúrou a kvalitným HEPA filtrom a navyše ho kúpite za prijateľnú cenu. Vďaka tomu patrí medzi jeden z najlepších vysávačov, ktorý sme zaradili do nášho testovania. Rozhodne ho preto odporúčame.

Vysávanie tvrdých plôch
8.5
Vysávanie kobercov
8
Hlučnosť
6
Spotreba
6
Výbava
9
KLADY
  • dobrý pomer cena / výkon
  • kvalita spracovania
  • dlhý elektrický kábel
  • dostatočný výkon
  • indikácia zanesenia filtra
  • minimálne emisie prachu
  • široké príslušenstvo
  • dizajn
ZÁPORY
  • menej vhodný pre koberce s vysokým vlasom
  • absencia úložného priestoru
Pridaj svoju recenziu
Budeme radi počuť vaše myšlienky

      Dajte nám odpoveď

      Skóre

      Čo vybrať
      Logo