Recenzia ETA Supersonic 2231 90000

Tento tyčový a ručný vysávač 2 v 1 sa špecializuje na ťažko dostupné miesta a vo všetkých smeroch sa snaží ich upratovanie uľahčiť. Disponuje ohybnou kovovou trubicou a dlhou štrbinovou trubicou, ktoré sa bežne u podobných produktov nenachádzajú. Jeho výkonný motor ponúka dva sacie výkony a výdrž až 25 minút. Je naozaj tak praktický, ako výrobca sľubuje? Poďme sa na to pozrieť v nasledujúcej recenzii.

Parametre

Typakumulátorový, bezvreckový
Dĺžka kábla-
Akčný rádius1,1 m
Typ batérie21,6 V Li-Ion
Kapacita batérie2 000
Doba nabíjania240 min
Výdrž na jedno nabitie25
Stupne výkonu2
Ručný vysávačáno
Objem nádoby na prach0,45 l
Hmotnosť3,18 kg
Účinnosť vysávania na koberce-
Účinnosť vysávania na podlahu-
Príkon-
Hlasitosť78 dB
Rozmery VxŠxH (cm)1100 x 260 x 225
HEPA filteráno
LED osvetlenieáno
Mokré vysávanienie
Zvislé parkovanieáno
Teleskopická rukoväťnie
Odnímateľná rukoväťnie
Indikátor batérieáno
Indikátor plnostinie
PríslušenstvoTurbokefa, Dlhá štrbinová hubica, Krátka štrbinová hubica, Hubica s ohybným kĺbom, Malá turbokefa, Adaptér, Plastový úchyt na stenu

Predstavenie

Eta Supersonic je tyčový vysávač 2 v 1, ktorého zaujímavosťou je ohybná kovová trubica s kĺbom. Vďaka tejto vychytávke sa vám budú lepšie vysávať priestory pod nábytkom. Praktický ručný vysávač vám pomôže s upratovaním menších plôch alebo chlpov zo sedačky. Na ručnom vysávači sa nachádza prachová nádoba s objemom 0,45 litra, ktorá zbiera vysaté nečistoty. Vzduch vrátený do miestnosti sa prečisťuje cez filtre. Nechýba ani HEPA filter zachytávajúci najmenšie nečistoty a alergény. Výkonný motor umožňuje vysávať na dve rýchlosti. Sací výkon vystačí na podlahy rovnako ako na koberce s krátkym vlasom. Cez svoj vysoký sací výkon je vysávač prekvapivo tichý a dosahuje maximálne hodnoty hluku 78 dB. Pozornosť si zaslúži aj sacia hubica, ktorá je samostojná a umožňuje tak parkovať vysávač prakticky kdekoľvek. Navyše je osvetlená LED svetlami, ktoré vám pomôžu kontrolovať vysávanú plochu. Nemusíte sa však báť, že by vo výbave chýbal špeciálny úchyt na stenu. Ten môžete umiestniť blízko zásuvky a nabíjať vysávač pomocou adaptéra. Jedno nabitie zaberie asi 4 hodiny. V kuse budete môcť vysávať až 25 minút. Váha vysávača je ľahko nad 3 kg. Nie je to teda najľahší spotrebič a pri dlhšom upratovaní vás možno začne bolieť ruka.

Ako vysáva

Vysávač má dva stupne sacieho výkonu, vďaka ktorým by mal rovnako účinne povysávať podlahu aj koberce. Tvrdé podlahy zvláda spotrebič bravúrne aj na nižší výkon, bohužiaľ pri kobercoch je jeho sila občas nedostatočná. Tento problém sa ale vyskytuje pri všetkých tyčových vysávačoch a nemôžeme mu to teda mať za zlé. Premyslená flexibilná trubica je zhotovená z kovových trubiek a ohybného kĺbu. Umožní vám tak vysávať priestor pod sedačkou, posteľou aj skriňou bez zbytočného ohýbania. Ďalšou praktickou vychytávkou je dlhá štrbinová trubica, ktorá sa pripevňuje na ručný vysávač. S tou je možné vysávať úzke a ťažko prístupné miesta. Krátka štrbinová trubica sa vám bude hodiť na upratovanie žalúzií, rohov a omrviniek na stole. Posledná z príslušenstva je malá turbo kefa. Jeho praktickosť ocenia všetci milovníci mačiek a psov. S týmto nástavcom totiž ľahko vysajete chlpy a vlasy z textilných povrchov.

Vymeniteľná batéria má výdrž až 25 minút na výkon MIN a zhruba 15 min na sací výkon MAX. Pred prvým použitím sa batéria nabíja 8 hodín, potom už iba 4 hodiny. Stav a priebeh nabíjania je indikovaný na svetelnej signalizácii rozlíšenej červeným a modrým svetlom. Pri nabíjaní bliká modré svetlo, pokiaľ svieti je akumulátor nabitý. Červené blikajúce svetlo značí vybitú batériu.

Údržba vysávača je rýchla a nenáročná. Prachová nádoba má objem iba 0,45 l, budete ju tak musieť po každom dlhšom upratovaní vysypať. Pre správny chod vysávača je taktiež nutné pravidelné čistenie filtrov od prachu ich oklepaním. Výnimkou nie je ani HEPA filter, ktorý pri väčšom znečistení môžete umyť pod tečúcou vodou. Po práci vysávač zaparkujete do plastového úchytu na stenu a nabijete na ďalšie použitie. Pokiaľ vás pri práci niečo vyruší, môžete využiť aj samostojnú hubica, ktorá umožňuje zaparkovať vysávač takmer kdekoľvek bez toho, aby hrozilo jeho prevrátenie.

V tabuľke ponúkame porovnanie s podobným modelom od ETA.

 ETA Supersonic 2231ETA Moneto 1449
Typ vysávačaakumulátorový, bezvreckovýakumulátorový, bezvreckový
Hmotnosť3,18 kg3,1 kg
Doba nabíjania4 hod5 hod
Možnosť výmeny batérieánoáno
Objem prachovej nádoby0,45 l0,55 l
Režimy vysávania22
Osvetlenie hlaviceánoáno
Hlasitosť78 dB83 dB
Doba prevádzky25 min25 min
Cena180 €100 €

V tabuľke sa ETA Supersonic 2231 a ETA Moneto 1449 môžu zdať ako podobné spotrebiče s miernymi rozdielmi. ETA Supersonic ale ponúka oveľa viac príslušenstva a praktickú trubicu s ohybným kĺbom. Oba vysávače ponúkajú dva sacie výkony a nie príliš veľký objem sacej nádoby, s ktorou budete musieť chodiť často ku košu. Veľké mínus pri modeli Moneto je hlučnosť dosahujúca 83 dB, čo je hodnota porovnateľná s ľudským krikom. Na druhej strane je výhodou EATA Moneto 1449 90000 väčší objem nádoby na prach a nečistoty. Všeobecne je u oboch vysávačov pomerne dosť krátka doba vysávania na jedno nabitie. Na trhu sú k dostaniu aj vysávače s výdržou 60 minút, napríklad Miele Triflex HX1 alebo Electrolux Pure F9 PF91 ALRGY, pričom u oboch musíte počítať s cenovkou presahujúcou hranicu 400 €.

Vysávače ETA sú určené na rýchle upratovanie domácnosti, ktorý obaja zvládnu. Rozdiel zhruba 100 € v cene je ale podľa nás zodpovedajúci bohatému príslušenstvu a celkovému vylepšeniu modelu Supersonic.

Uvažujete o tyčovom vysávači? Pozrite sa na ďalšie recenzované vysávače.

Zistiť cenu

 

7.3Expert Score
Hodnotenie ETA Supersonic 2231 90000

ETA Supersonic prekvapí a zaujme svojou praktickosťou. Ergonomická trubica vám umožní sa dostať pod väčšinu nábytku bez toho, aby ste sa museli ohýbať. Bohaté príslušenstvo na ručný vysávač vám zase pomôže s upratovaním zvyšku domácnosti. Výborný sací výkon motora stačí na vysatie tvrdých podláh aj kobercov. Napriek svojej účinnosti je vysávač tichý. Nevýhody vidíme v jeho váhe, ktorá sa prejaví pri dlhšom vysávaní a vo výdrži batérie.

Vysávanie tvrdých plôch
9
Vysávanie kobercov
8
Hlasitosť
5.5
Výdrž
7
Výbava
7
Plusy
  • výkonný
  • tichý
  • praktický ohybný kĺb
  • možnosť parkovať aj mimo dok
Mínusy
  • výdrž batérie
  • váha

Budeme radi počuť vaše myšlienky

      Dajte nám odpoveď

      Čo vybrať
      Logo