Recenzia Leifheit Regulus PowerVac 11925

Leifheit Regulus PowerVac 11925 môžeme zaradiť do skupiny akumulátorových bezvreckových vysávačov. Je vhodný na pohodlné čistenie malých a stredných bytov, aj vďaka trojici nástavcov a možnosti odobratia ručného vysávača. Pripravte sa ale na to, že pre niektoré domácnosti budú výkon aj funkcie tohto prístroja nedostačujúce.

Parametre

Typakumulátorový, bezvreckový
Dĺžka kábla-
Akčný rádius58,5 m
Typ batérieLi-Ion
Kapacita batérieneuvádza
Doba nabíjania210 min
Výdrž na jedno nabitie40
Stupne výkonu2
Ručný vysávačáno
Objem nádoby na prach0,45 l
Hmotnosť2,8 kg
Účinnosť vysávania na koberce-
Účinnosť vysávania na podlahu-
Príkon125 W
Hlasitosť78 dB
Rozmery VxŠxH (cm)58,5 x 27 x 22
HEPA filternie
LED osvetlenieáno
Mokré vysávanienie
Zvislé parkovanieáno
Teleskopická rukoväťnie
Odnímateľná rukoväťáno
Indikátor batérienie
Indikátor plnostinie
Príslušenstvonástavec pre ručný vysávač, stropnú kefu a kefu na nábytok s alebo bez štetín

Predstavenie

 

Leifheit Regulus PowerVac 11925 patrí medzi vysávače 2v1. To znamená, že v jednom balení nájdete ako tyčový, tak aj ručný vysávač. Obe varianty potom ponúkajú dva režimy – ekonomický a turbo. V tom ekonomickom zvládnete vysávať aj dlhých 40 minút. Užívatelia uvádzajú, že s ním na jedno nabitie vysajú aj byt aj dispozíciu 3+1. V turbo režime sa výdrž rapídne znižuje. Prekvapivá je potom dĺžka nabíjania. Výrobca deklaruje, že prístroj naplno dobijete behom 3,5 hodiny, čo je v porovnaní s výdržou skvelý pomer! Obvykle sa vysávače nabíjajú 5 – 6 hodín a vydržia vysávať okolo 50 minút. V prípade, že vysávač nevybijete úplne do poslednej kvapky, však budú nabíjacie časy výrazne kratšie. A to dokonca rádovo niekoľko hodín.

Vďaka kompaktnej a dobre navrhnutej nabíjacej stanici môžete váš vysávač pohodlne nabíjať počas skladovanie. Dobre riešená konštrukcia vám potom umožní uložiť na rovnaké miesto aj trojicu nástavcov v podobe stropnej kefy, kefy na nábytok a nástavce pre ručný vysávač. Tie sú navrhnuté predovšetkým na efektívne čistenie hlbokých kobercov, nábytku a tvrdých plôch. Čo sa samotného používania týka, musíme vás ešte pred samotnou kúpou upozorniť na jednu vec. Tou je pomerne veľký hluk. V turbo režime sa totiž môžete dostať až na hodnotu 78 dB, čo je hluk porovnateľný s hlasným budíkom alebo ľudským krikom. Avšak existujú aj modely, ktoré revú oveľa viac. Ako príklad uveďme model ETA Moneto 1449 90000, ktorá vysáva pri hlučnosti 83 dB. Najtichší je potom Dyson V10 absolute s hlučnosťou 72 dB. Ten však zaobstaráte za výrazne vyššiu cenu.

Hluk na druhú stranu k vysávačom patrí. A to ako k akumulátorovým, tak k drôtovým. Leifheit Regulus PowerVac 11925 od tohto neduhu čiastočne odvádza pozornosť užitočným prvkom v podobe osvetlenia. 6 popredných LED diód osvieti aj najtemnejšie kúty vašej domácnosti. Vďaka tomu budete mať vždy dokonalý prehľad o tom, ako dobre ste dané miesto upratali. K šetrnému upratovaniu dopomôžu aj mäkčené kolieska, vďaka ktorým zbytočne nepoškodíte vašu podlahu ani pri intenzívnom upratovaní. Čo na druhú stranu chýba, sú HEPA filtre. Cyklónový filter použitý v tomto vysávači síce vystačí na bežné vysávanie drobných i niektorých hrubších nečistôt, nepočítajte však s filtráciou nebezpečných vírusov a baktérií. Pokiaľ teda máte v domácnosti alergika, radšej sa obzrite po inom prístroji.

Ako vysáva?

Vzhľadom na vybavenie a funkcie tohto vysávača ho právom môžeme zaradiť do strednej triedy. To isté platí aj o cenovke. Za vaše peniaze získate dostatočný výkon na upratovanie menších alebo stredných bytov a domov. Rovnako dobre sa hodí na rýchle upratovanie omrviniek po jedle alebo chlpov od vašich domácich maznáčikov. Tomu je napokon prispôsobená aj samotná nádoba na prach a nečistoty, pretože jej objem činí iba 0,45 litrov. To je v porovnaní s konkurenciou skôr málo. Priemerne disponujú tyčové vysávače zásobníky s objemom cca 0,5 l. K dostaniu sú však aj zásobníky väčšie, okolo 0,7 l. Ten má napríklad Electrolux Pure Fp PF91 ALRGY. Opäť tu ale hovoríme o vyššej obstarávacej cene.

Čo sa samotného vysávania týka, rozhodne nečakajte žiadne zázraky. Na štandardný výkon je upratovanie celkom v pohode. Vysaje omrvinky, zvieracie chlpy aj prach, ale v prípade vysávania ručným vysávačom je štandardný výkon úplne nedostatočný. Pri tom je potrebné vysávať na turbo výkon. Pri vysávaní koberca s vysokým vlasom sa obvykle rýchlo upchá šnek v zásobníku na nečistoty, takže sa musí častejšie čistiť.

Na druhú stranu práca s ním je relatívne pohodlná. Ponúka totiž možnosť upratovania ako v tyčovom, tak ručnom režime. V oboch prípadoch s ním budete schopní upratovať až po dobu 40 minút. Výdrž ale záleží predovšetkým na stupni výkonu, ktorý pri vysávaní zvolíte. Najviac energie Leifheit Regulus PowerVac 11925 spotrebuje v režime turbo. Ten pritom mnohokrát budete nútení zapnúť takmer pri každom ručnom vysávaní alebo práci s nástavcom. Pri vysávaní s tyčovým vysávačom si však spravidla vystačíte so základným ekonomickým režimom. Práve pri ňom tak prístroj pohodlne vydrží v prevádzke 40 minút deklarovaných výrobcom.

Výsledný pocit z vysávania ovplyvní aj fakt, akú podlahu alebo typ koberca vlastne doma máte. Z testovania vyplýva, že sa tento vysávač hodí predovšetkým na koberce s malým alebo žiadnym vláknom. S drobným prachom, chĺpkami od vašich domácich miláčikov si PowerVac 11925 hravo poradí aj bez nich, pri kobercoch s hustejším a väčším vláknom už však môžete naraziť na prvé problémy. Problémy budete mať aj s väčšími a hrubými nečistotami. To napokon súvisí s nie príliš vysokým sacím výkonom, ktorý je však pre akumulátorové vysávače typický. S tým vám čiastočne pomôžu kefy a nástavce. Tie výrobca samozrejme nezabudol pridať k celému baleniu. Na druhú stranu ale musíte mať na pamäti, že sa jedná o akumulátorový vysávač. A vzhľadom k relatívne vyladenému designu a kompaktnej veľkosti musíte počítať s drobnými kompromismi. Občas sa môže stať, že všetky nečistoty nedoputujú až do zbernej nádoby a vypadnú späť na zem.

Hľadáte tyčový vysávač s väčším objemom zásobníka?

Zistiť cenu

 

7Expert Score
Leifheit Regulus PowerVac 11925

Pokiaľ tento vysávač nebudete používať na čistenie veľkých domov, rozľahlých hál alebo dlhých kobercov, určite s ním budete spokojní. Na upratovanie bežných nečistôt nielen z podlahy, ale aj nábytku sa totiž hodí úplne dokonale. V balení navyše nájdete kompaktnú nabíjaciu stanicu, s ktorou môžete ľahko dobíjať aj počas skladovania. Nevýhodou je malá kapacita nádoby, ktorá činí iba 0,45 l, čo je v porovnaní s konkurenciou skutočne málo. Daní za mobilitu je tu jednoducho nižší výkon, než aký ponúknu klasické vysávače.

Vysávanie tvrdých plôch
8
Vysávanie kobercov
6
Hlučnosť
4
Výdrž batérie
9
Výbava
8
Plusy
  • slušná výbava
  • 2v1
  • ideálny na tvrdé povrchy
  • dobré skladovanie
  • kompaktná dobíjacia stanica
  • LED osvetlenie
Mínusy
  • chýba HEPA filter
  • pomerne hlučný
  • menšia nádoba
  • nevhodný na dlhšie koberce

Budeme radi počuť vaše myšlienky

      Dajte nám odpoveď

      Skóre

      Čo vybrať
      Logo