Recenzia Whirlpool TDLR 55112

 

Ak je vaša rodina jedno- alebo dvojčlenná, určite vám bude pre pranie stačiť Whirlpool TDLR 55112. Má kapacitu 5,5 kg a slim prevedení, takže ju ľahko umiestnite aj do malej kúpeľne. Výrobok je vhodný predovšetkým pre nenáročných užívateľov. Prečo? To píšeme v našej recenzii.

Parametre

Energetická triedaA++
Spôsob plneniahorné
Kapacita5,5 kg
Otáčky1100
Hlučnosť prania59 dB
Hlučnosť žmýkanie74 dB
Spotreba energie za 100 cyklov73 kWh
Spotreba vody za 100 cyklov3640 l
Účinnosť praniaA
Ůčinnosť odstreďovaniaC
Aquastopáno
Výška90 cm
Šírka40 cm
Hĺbka60 cm
Počet programov7
Dĺžka základného programu165 min.

Predstavenie

Práčka Whirlpool je v tejto cenovej kategórii slušným produktom pre jedno- až dvojčlenné domácnosti, ktoré v ohľade pranie nemajú vysoké nároky. Práčka má celkom 7 programov plus odstreďovania a plákanie. Ide skôr o tradičné programy, ktorými sú bavlna, bavlna ECO, syntetika, vlna a ďalšie. Špeciálne zamerané programy napríklad na športové oblečenie, záclony alebo posteľnú bielizeň tu nenájdete.

Pridanou hodnotou práčky je jej slim prevedení, takže ľahko zapadne aj do menších kúpeľní, tlačidlo pre skrátenie programu, prevetrávanie bielizne a odložený štart.

Programy

Názov programuKapacita v kgNastavenie teploty v ° CMaximálny počet otáčok za minútu
Bavlna5,530-951 100
Syntetické340-601 100
Jemné1,5301 000
Denná náplň3401 100
ECO Bavlna5,540-601 100
Farevné4401 000
Vlna101 000

Doplnkové funkcie

Práčka disponuje niekoľkými funkciami, ktoré vám uľahčia pranie aj následnú prácu s bielizňou

  • Farby 15 ° C – funkcia, ktorá šetrí energiu na ohrev vody, ale zachováva dobré výsledky prania, je vhodná na pranie menej špinavého farebnej bielizne.
  • Prevetrávanie bielizne – oceníte predovšetkým, ak nemôžete po keď práčka dokončí bielizeň z práčky hneď vytiahnuť, alebo na to len skrátka zabúdate. Prevetrávanie bielizne bude až 6 hodín po dokončení pracieho cyklu bielizeň prevetrávať, takže si udrží svoju sviežosť, aj keď ho z práčky aj hneď nevyberiete.
  • Rýchle – tlačidlo skracujúce dĺžku prania vybraného programu. Je vhodné ho použiť pri praní menej špinavej bielizne.
  • Predpieranie – štandardná funkcia všetkých práčok. Využijete ju pri praní enormne znečistenej bielizne.
  • Intenzívne plákanie – k procesu plákanie pridá ešte proces navyše. Funkcia sa hodí pre všetkých, ktorí perú vo veľmi mäkkej vode alebo pre tých, ktorí trpia alergiami na zbytkový prací prostriedok v bielizni.
  • Odstreďovanie – môžete zmeniť intenzitu odstreďovania alebo rozhodnúť pre jej úplné zrušenie.
  • Obľúbené – funkcia vám umožní si uložiť jedno nastavenie pri každom programe.
  • Odložený štart – umožňuje štart pranie odložiť o 1 až 24 hodín.
  • Detská poistka – zablokuje ovládací panel proti nechcenému prenastavenie.

Ako perie

Práčka Whirlpool TDLR 55112 nie je žiadnou vlajkovou loďou tejto spoločnosti ani sa neradí medzi smart výrobky pre náročných užívateľov. Tento výrobok je múdrou a lacnú voľbou pre nenáročných, ktoré do práčky nechcú veľa investovať a potrebujú ju umiestniť do malej kúpeľne.

Vskutku skromná kapacita 5,5 kg ju predurčuje do jedno-, maximálne dvojčlenných rodín. Vďaka šírke iba 40 cm sa zmestí aj do naozaj malých kúpeľní. Vďaka hornému plnenie nepotrebuje miesto pre otváranie dvierok do boku, takže ju pokojne môžete obestavit vecami. Nezabudnite však na dostatočný priestor nad práčkou. Ak hľadáte práčku len sami pre seba, môžete sa rozhodnúť pre Whirlpool TDLR 55110, ktorá má kapacitu bubna len 5 kg a otáčky maximálne 1 000 za minútu. Ďalší model Whirlpool TDLR 55111 sa od nami testovaného výrobku tiež príliš nelíši. Narozdiel od 55112 má výsuvný podvozok mäkké otváranie bubna.

Bubon je vybavený inteligentnou technológiou 6. zmyslu, takže si dokáže sám navoliť spotrebu vody a elektrickej energie na základe náplne práčky. Výhodou je, že po keď práčka dokončí sa otváranie bubna zastaví hore, takže s bubnom nemusíte ručne otáčať.

Proces prania môžete sledovať na displeji, ktorý okrem nastavenia zobrazuje tiež zostatkový čas. Vzhľadom k tomu, že práčka ponúka len 7 programov, ak nepočítame plákanie a odstreďovanie, nie je jej ovládanie nijako zložité. Ku všetkému vám postačí otočný volič a niekoľko tlačidiel. Nastaviť si môžete počet otáčok, ale aj program urýchliť. Za nadštandardnú výbavu v tejto cenovej kategórii považujeme funkciu prevetrávanie, ktorá vaše bielizeň udrží svieži až 6 hodín po keď práčka dokončí. Samozrejmosťou je odložený štart, u ktorého sa nám príliš nepáči, že ide odložiť vždy len po hodinách. Užívateľ by mal väčšiu slobodu, ak by bolo možné štart odložiť aspoň po pol hodinách.

Vzhľadom k energetickej triede A ++ je ročná spotreba 160 kWh adekvátna rovnako ako spotreba vody 8 000 l. Z hľadiska hlučnosti je pri praní 59 dB už na hrane zodpovedajúc skôr hlučným prístrojom. Hlučnosť odstreďovania 74 dB výrobok radia do práčok s priemernou hlučnosťou. Mínusové body udeľujeme za nízku triedu odstredenia, ktorá je len C, čo znamená, že vám po odstredení v bielizni zostane približne 50% vlhkosti, čo sa prejaví na dlhšej dobe sušenia tak v sušičke, tak v práčke. Tento negatívny aspekt aspoň trochu vyrovnáva fakt, že si môžete nastaviť otáčky odstredenia až na 1 100 za minútu, čo síce nie je najviac, ale je to lepšie ako napríklad len 1 000. Pri odstreďovaní práčka vibruje.

Potrebujete väčšiu práčku alebo chcete lepšie funkcie? Prečítajte si náš radcu a s recenziami Ako vybrať najlepší práčku.

Zistiť cenu
6.2 Total Score
Whirlpool TDLR 55112

Práčku odporúčame nenáročným používateľom, ktorí sa uspokoja so 7 základnými programami a základnými funkciami. Najväčší nedostatok práčky je v kategórii odstreďovanie. Kvôli nízkej triede C zostáva v bielizni až 50% vlhkosti.

Pranie
9
Žmýkanie
5
Programy
4
Hlučnosť
6
Výbava
7
Spotreba
5
KLADY
  • jednoduché ovládanie
  • funkcia osvieženie
  • slim prevedení
ZÁPORY
  • hlučnosť
  • pri odstreďovaní vibruje
  • nedostatočné odstreďovanie
Pridaj svoju recenziu
Budeme radi počuť vaše myšlienky

      Dajte nám odpoveď

      Skóre

      Čo vybrať
      Logo