Recenzia ETA Gratus Kalibro 0038 90010

V dnešnej dobe si môžete čas v kuchyni výrazne urýchliť a uľahčiť. Poslúžiť vám k tomu môže práve kuchynský robot, ktorý dokáže urobiť hneď niekoľko procesov za vás. Ide o miešanie, šľahanie, mixovanie, strúhanie alebo napríklad mletie mäsa. My by sme vám radi predstavili kuchynský robot ETA Gratus Kalibro 0038 90010, ktorý vám okrem vymenovaných funkcií ponúkne aj mnoho ďalších výhod. Jeho obstarávacia cena sa síce pohybuje od 500 EUR, avšak už podľa parametrov za to tento model zrejme bude stáť. Pýši sa totiž príkonom 1 500 W, ponúkne vám až 8 rôznych stupňov rýchlosti, a okrem množstva funkcií disponuje aj bezpečnostnými prvkami, ktoré chránia nielen vás, ale aj samotný prístroj, a zaisťujú tým vyššiu životnosť produktu. Ide síce o robota s mohutnejšou konštrukciou, ale pokiaľ pre neho v kuchyni máte miesto, tak to nie je žiadny problém. Ostatne, presvedčte sa sami v tejto recenzii.

Parametre

Príkon1 500
Sklopné ramenoáno
Objem misy6,7 l
Počet rýchlostných stupňov8
Plynulá regulácia rýchlostiáno
Pulzný spínačáno
Planetárny systém miešaniaáno
Displejáno
Šľahanieáno
Hnetenieáno
Mixovanieáno
Sekanieáno
Strúhanieáno
Mlynček na mäsoáno
Mlynček na kávunie
Odšťavovanienie
Lis na citrusynie
Hranolkovačnie
Maximálne množstvo spracovávaného cesta2,5 kg
Protišmykové nožičkyáno
Poistka proti preťaženiuáno
Dĺžka napájacieho kábla120 cm
Rozmery (v x š x h)38 x 40,5 x 29,5 cm
Hmotnosť17,62 kg

Predstavenie

Kuchynský robot ETA Gratus Kalibro 0038 90010 sa môže pýšiť silným motorom, ten potom udržuje nastavené otáčky aj pri veľkom zaťažení. Disponuje tiež praktickým a prehľadným LCD displejom, ktorý vám ponúkne informácie o čase, výkone aj rýchlosti. Na vašu bezpečnosť výrobca nezabudol, model vybavil bezpečnostným systémom výkyvného ramena, čo znamená, že vo chvíli, keď vymieňate nástavce, sa nemôže stať, že by sa robot spustil. Chránení nebudete len vy, ale aj samotný robot, pokiaľ by došlo k jeho preťaženiu, aktivuje sa totiž bezpečnostná tepelná poistka. Navyše do vašej kuchyne skvele zapadne vďaka jeho elegantnému prevedeniu, tento robot vyzerá naozaj veľmi dobre. Počítajte ale s väčšími rozmermi, a to ako s mohutnou konštrukciou, tak s vysokou hmotnosťou. Zákazníci si inak pochvaľujú aj to, že prístroj nie je hlučný alebo napríklad jednoduchosť jeho obsluhy a nastavenia.

Funkcie a príslušenstvo

Tento pomocník do kuchyne vám pomôže miešať, šľahať, mixovať, strúhať, mlieť mäso, plniť údeniny, plniť mäsové trubičky alebo drviť a mixovať suroviny na veľmi jemnú konzistenciu. Avšak pozor, z recenzií zákazníkov sme zistili, že to nie je tak úplne pravda. Niektorí sa totiž sťažovali na detaily príslušenstva tohto modelu. Pri strúhaní orieškov a podobných surovín kotúče nedoliehajú k úplnému okraju pracovnej misy, čo znamená, že tieto drobnejšie kusy budú prepadávať, a vy ich tak dostatočne nenastrúhate.

Na druhú stranu však musíme oceniť množstvo funkcií, ktoré tento prístroj ponúka, je schopný vám prácu uľahčiť snáď naozaj vo všetkom. Robot disponuje planetárnym systémom miešania, čo znamená, že sa metla pohybuje jedným smerom, ale ložisko sa otáča opačným smerom. To znamená jediné – ingrediencie sa tak lepšie premiešajú. Ďalej je tu výhodou aj plynulá regulácia otáčok, tá nastaví výkon podľa toho, koľko je v danej chvíli potrebný.

Čo sa týka príslušenstva, to je veľmi bohaté. Samozrejmosťou je veľkokapacitná nerezová misa s objemom 6,7 litrov (ak by ste chceli menšiu misu, máte smolu, pretože ju k tomuto robotu nepredávajú). Ďalej v balení nájdete hnetací hák, hák na bezlepkové cesto, kľúč na optimálne nastavenie nástavca, vtláčadlo, sklenený mixér, flexi, miešacie a šľahacie metle, nadstavec na strúhanie, mlynček na mäso aj sekáčik potravín. Tento sekáčik je však podľa recenzií trochu neprakticky riešený, pretože nie je sklenený, ako je uvedené na obale, ale je plastový. Ťažko sa s ním teda manipuluje a budú na to potrebné pevné nervy. Ako však sami vidíte, v balení je toho naozaj dosť, a práve toto bohaté príslušenstvo je predmetom väčšiny pozitívnych hodnotení používateľov, ktorí už produkt vyskúšali.

Porovnanie s ETA Vital II 0028 90092

 CenaPríkonObjem nádobyPočet rýchlostíDisplejRozmery (v x š x h)Lis na citrusyOdšťavovač

ETA Gratus Kalibro 0038 90010

cca 500 €1 500 W6,7 l8áno38 x 40,5 x 29,5 cmnienie

ETA Vital II 0028 90092

cca 450 €1 200 W5,5 l6nie32,5 x 40 x 15 cmánoáno

Pokiaľ by sme porovnali model ETA Gratus Kalibro 0038 90010 s modelom ETA Vital II 0028 90092, nájdeme medzi nimi niekoľko rozdielov. Začneme cenou. Za ETA Gratus Kalibro si priplatíte cca o 50 € navyše, čo nie je zas tak veľa. Navyše sa jedná o výkonnejší model, jeho príkon je o 300 W vyšší ako pri modeli ETA Vital. Tiež u neho nájdete vyšší počet rýchlostí, môžete si vybrať až z 8 stupňov, u druhého modelu iba zo 6. Navyše disponuje displejom, čo vnímame ako drobnú výhodu, pretože displej s informáciami robí prácu s týmto robotom prehľadnejší a jednoduchší.

Ako už bolo spomenuté, objem nádoby pri modeli ETA Gratus Kalibro je pomerne veľký, do misy pri druhom kuchynskom robote sa zmestí o liter menej obsahu, ale stále sa jedná o dostatočnú kapacitu. ETA Vital je tiež celkom robustný robot, ale stále nie toľko, čo Gratus Kalibro. Preto je dôležité vopred si rozmyslieť, či sa vám oplatí takýto veľký prístroj kupovať a či ho máte kam uložiť. Príslušenstvo u oboch robotov nie je málo, nad ich skladnosťou tiež porozmýšľajte. Oba prístroje ponúkajú podobné množstvo funkcií, je ich naozaj dosť, avšak lacnejší z týchto dvoch robotov disponuje navyše odšťavovačom a lisom na citrusy. Avšak z niektorých skúseností vyplýva, že lis na citrusy tu nie je úplne domyslený, nemožno naň poriadne zatlačiť, a urobí tak veľký neporiadok v kuchyni. Inak sa však jedná o vcelku podobné modely, oba vám ponúknu veľké množstvo funkcií a môžu vám výrazne uľahčiť prácu v kuchyni pri príprave takmer akéhokoľvek pokrmu.

Zistiť cenu
8.5Expert Score
Skúsenosti s ETA Gratus Kalibro 0038

Pokiaľ by sme mali na záver kuchynský robot ETA Gratus Kalibro 0038 90010 zhrnúť a zhodnotiť, jedná sa za nás o kvalitný pomocník do kuchyne, s ktorým bude radosť pracovať. Síce si zaň trochu priplatíte, avšak vyššia cena bude vykompenzovaná veľkým množstvom príslušenstva, ktoré nájdete už v súčasti balenia. S tým súvisí aj široké spektrum funkcií, ktoré vám tento robot dokáže ponúknuť. Niektoré detaily spracovania príslušenstva podľa nás nie sú úplne domyslené, ale nejde o zásadné problémy. Bude však potrebné počítať s mohutnejšou konštrukciou stroja (čo je naopak jasná výhoda), takže si poriadne overte, či sa vám tento model vôbec zmestí do kuchyne a budete mať kam uskladniť všetko príslušenstvo. V úplnom závere ale musíme vyzdvihnúť najväčšiu dominantu tohto robota, ktorou je jeho výkonnosť. Disponuje veľmi silným motorom a jeho príkon je 1 500 W!

Plusy
  • Vysoký príkon
  • Moderný design
  • Veľké množstvo funkcií
  • Bohaté príslušenstvo súčasťou balenia
  • Prehľadný LCD displej
  • Robustné spracovanie
Mínusy
  • Náročné na priestor
  • Drobné nedoriešené detaily pri príslušenstve
  • Vyššia cena

Budeme radi počuť vaše myšlienky

      Dajte nám odpoveď

      Čo vybrať
      Logo