Recenzia Leifheit Regulus Aqua PowerVac 11914

Tyčový vysávač s mopom Leifheit je skvelým pomocníkom v starostlivosti o hladké podlahy (dlažby, kamenné, plastové alebo zapečatené drevené podlahy). Vysaje a vytrie v jednom kroku, takže ušetrí váš čas. Vďaka akumulátorovému napájaniu obslúži neobmedzený akčný rádius a vydrží v prevádzke až 25 minút, teda dostatočne dlho na údržbu bytu, či menšieho domu. Bezdrôtové prevedenie vysávača na mokré vytieranie, štíhly dizajn a nízka hmotnosť (iba 3,3 kg) potom zaisťujú maximálnu flexibilitu pri upratovaní.

Parametre

Typtyčový
Dĺžka kábla-
Akčný rádius1,9 m
Typ batérieLítium-iónová 20 V
Kapacita batérie2 500
Doba nabíjania180 min
Výdrž na jedno nabitie25
Stupne výkonu2
Ručný vysávačnie
Objem nádoby na prach0,45 l
Hmotnosť3,3 kg
Účinnosť vysávania na koberce-
Účinnosť vysávania na podlahu-
Príkon85 W
Hlasitosť70-78 dB
Rozmery VxŠxH (cm)31,8 x 22,2 x 89
HEPA filternie
LED osvetlenienie
Mokré vysávanieáno
Zvislé parkovanieáno
Teleskopická rukoväťnie
Odnímateľná rukoväťnie
Indikátor batérieáno
Indikátor plnostiáno
Príslušenstvonáhradný filter, nabíjací kábel, podložka, návod

Predstavenie produktu

Tyčový vysávač Leifheit 2v1 je skvelým pomocníkom v údržbe pevných podláh. Nie je vhodný pre savé povrchy, ako je nezalakované drevo alebo koberce. Vysáva a vytiera zároveň. Je ideálnym pomocníkom v interiéroch do výmery zhruba 65 m2. Leifheit regulus powervac je vybavený dobíjacou Lítium-iónovou batériou s príkonom 80 W, ktorú nabijete zhruba za 3 hodiny. Pri úspornom režime vydržia batérie do 25 minút, čo je dosť dlhá doba na upratovanie bežnej domácnosti. Na vyšší výkon výdrž batérie klesá a vydrží cca polovicu. To je skôr priemerná doba. Prístroj si hravo poradí so všetkými typmi tvrdých podláh vďaka možnosti individuálneho nastavenia množstva použitej vody. Čistiaci valec a systém dvoch oddelených nádrží ľahko odstráni prach, omrvinky aj mokré, či zaschnuté škvrny. Tento tyčový vysávač Liefheit totiž vytiera vždy čistou vodou, zatiaľ čo tá špinavá je odvádzaná do zvláštnej nádoby.

Podlaha je rýchlo suchá, čo iste ocenia mamičky malých detí aj majitelia domácich miláčikov. Veľkou výhodou je aj praktická parkovacia poloha, ktorá umožní mať ho stále po ruke. Samozrejmosťou je indikátor naplnenia nádoby, ktorý napovie, kedy je potrebné ju vyprázdniť. Po každom vysávaní je potrebné opláchnuť sací valček a nádobku na špinavú vodu s filtrom. O čistotu útrob prístroja sa postará samočistiaci program Auto-Wash. Spúšťa sa automaticky počas prevádzky a udržuje valce čisté. V základnej výbave nájdete nabíjací kábel, plastovú podložku, náhradný filter a návod v niekoľkých jazykoch. Hodil by sa aj náhradný čistiaci valček, ktorý ale možno ľahko dokúpiť samostatne, alebo zvoliť variant setu prístroja s väčšou výbavou, kde nájdete náhradné valčeky, špeciálny saponát, alebo náhradné filtre.

Ako vysáva

Pokiaľ potrebujete praktického pomocníka na údržbu neveľkého bytu alebo domu s podlahami z pevných povrchov, ktorý môžete mať po ruke a stále pripravený na akciu, mali by ste zamerať svoju pozornosť na tyčový vysávač, ktorý vie zároveň aj vytierať. Parný vysávač Leifheit Regulus Aqua PowerVac 11914 je vhodný na bežnú údržbu pevných podláh interiérov menších bytov a domov (okolo 65 m2 plochy). Vysáva aj vytiera zároveň, čím šetrí čas aj námahu. Tento parný vysávač je opatrený dobíjacou batériou, ktorá vydrží v nepretržitej prevádzke cca. 25 minút, čo by mala byť dostatočne dlhá doba na upratovanie celého priestoru. Batéria sa opäť nabije zhruba do 3 hodín a potom je prístroj opäť pripravený na použitie. Technológia Li-Ion batérií prináša tú výhodu, že nemá pamäťový efekt, takže batéria sa nemusí nabíjať až pri úplnom vybití. V praxi to znamená, že dobíjate, kedy sa vám to hodí bez obáv, že by sa skracovala životnosť batérie, ako je to napríklad u Nikel-kadmiových (Ni-Cd) batérií. Úroveň hluku 70 dB je medzi vysávačmi priemer, je však potrebné počítať s vyššou hlučnosťou pri zvolení vyššieho sacieho stupňa. Pri spustení samočistenia sa zvuk stáva vďaka prerušovanej frekvencii nepríjemným.

Bezdrôtové prevedenie a nízka hmotnosť značne uľahčujú manipuláciu s vysávačom. Nie je teda problém ho ovládať jednou rukou, alebo bez väčšej námahy premiestniť do iného poschodia. Pokiaľ však potrebujete vysávať pod pohovkou, alebo skrinkami, počítajte s tým, že vás bude limitovať hrúbka samotného tela prístroja. Do nižších priestorov skrátka dostanete iba spodnú časť. Tak ako pri väčšine tyčových vysávačov/mopov má aj Leifheit Regulus Aqua PowerVac problém s vysávaním v rohoch miestností. Jeho pracovná plocha teda začína cca. 2 cm od steny alebo nábytku. S vysávačom Leifheit Regulus PowerVac 2in1 môžete podľa potreby len vysávať, alebo aj vytierať.

Stačí, keď na rukoväti stlačíte tlačidlo a valec sa okamžite navlhčí podľa toho, ako veľmi tlačidlo stlačíte. Výrobca odporúča pre lepší účinok do nádržky s čistou vodou trochu menej penivého saponátu. Vhodný saponát na tieto účely tiež v Leifheite dokúpite, alebo nájdete v balení obsiahlejších setov tohto výrobku. Nevýhodou môže byť zdĺhavé čistenie vysávača. Okrem funkcie samočistenia je totiž potrebné po každom vysávaní/vytieraní vyliať a vyčistiť nádržku na špinavú vodu, prepláchnuť filter a pod tečúcou vodou umyť sací valček. To celé inak, než ručne neurobíte. Všetky časti je potrebné nechať dôkladne vysušiť, takže sa odporúča mať k dispozícii náhradný čistiaci valček aj filter, aby ste nemuseli čakať dlhé hodiny, až to všetko uschne.

Z recenzií zákazníkov a testov sme si potvrdili tieto poznatky: Leifheit Regulus Aqua PowerVac 11914 je funkčným pomocníkom v domácnosti. Skladný bezdrôtový ľahký vysávač s ľahkým ovládaním síce nepatrí medzi dizajnové kúsky, ale to, čo má robiť, robí dobre. Vo svojej kategórii patrí medzi lacnejšie výrobky.

Porovnanie s ďalšími modelmi Leifheit

 FilterDoba nabíjania (min.)Výdrž na jedno nabitie (min.)Hmotnosť (kg)Hlučnosť (dB)Približná cena (EUR)Výbava

Leifheit Regulus Aqua PowerVac 11914

Vodný180253,370220Mop

Leifheit Regulus PowerVac 11925

Cyklónový EPA filter210402,878130Ručný vysávač, osvetlenie, nástavce, nabíjacie stanice

Leifheit Rotaro PowerVac 11927

Cyklónový EPA filter210353,778100Ručný vysávač, osvetlenie, nástavce, nabíjacie stanice

Leifheit Rotaro PowerVac 11928

Cyklónový EPA filter210403,778120Ručný vysávač, osvetlenie, nástavce, nabíjacie stanice

Z porovnania tyčových vysávačov Leifheit vyplýva, že vysávač s mopom v jednom je medzi tyčovými vysávačmi Leifheit ojedinelý. Výhodou tohto prístroja je jednak fakt, že vysávanie aj vytieranie zvládne v jednom kroku, teda dokáže výrazne ušetriť čas, a tiež vodný filter, ktorý nevracia do ovzdušia žiadne prachové častice. Za tieto prednosti si však priplatíte rádovo až 150 €. Leifheit Regulus Aqua PowerVac 11914 vydrží pracovať na jedno nabitie max. 25 minút., čo nie je dlhá doba, ale na údržbu plochy menšieho až priemerného bytu dostatočná. Navyše sa batéria pomerne rýchlo nabíja, takže stoj je čoskoro pripravený na použitie. Tento vysávač ocenia domácnosti napríklad s malými deťmi, alergikmi, domácimi miláčikmi, alebo tí, ktorí milujú bezchybnú a hygienickú čistotu.

Ostatné prístroje z radu tyčových vysávačov Leifheit sú dobrými pomocníkmi na bežné prevádzkové upratovanie. Na rozdiel od kombinácie vysávač/mop s nimi môžete vysávať aj nekompaktné povrchy, ako sú koberce, predložky alebo nelakované drevo. Počítajte však s tým, že tyčové vysávače všeobecne disponujú menším sacím výkonom, takže pokiaľ chcete vysávať koberce s vysokým alebo hustým vlasom, bude lepšie sa zamerať na klasický typ vysávača s vyšším sacím výkonom. Porovnávané tyčové vysávače Leifheit disponujú navyše ručnými vysávačmi, takže s nimi ľahko zvládnete aj vysať na menej dostupných miestach, napríklad v aute, alebo na linke a podobne. Hlučnosť prístrojov je trochu vyššia, než u Leifheit Regulus Aqua PowerVac 11914. Výrobca uvádza 78 dB, čo je hluk porovnateľný s ľudským krikom, alebo hlasným budíkom. Napriek tomu nepatrí medzi najhlasnejšie vysávače, a navyše sa s hlukom pri vysávaní tak nejako počíta. Prachová nádoba všetkých troch vysávačov pojme 250 ml, čo nie je veľa. Vysávač s mopom má nádobu na 450 ml špinavej vody, čo vzhľadom na technológiu čistenia vodou nemožno dobre porovnávať.

Prezrite si ďalšie recenzované tyčové vysávače.

Zistiť cenu
7.2Expert Score
Leifheit Regulus Aqua PowerVac 11914

Ak hľadáte spoľahlivého pomocníka na upratovanie hladkých podláh v menších domácnostiach za dostupnú cenu, je pre vás Regulus Aqua PowerVac 11914 určite jednou z variant. Medzi jeho prednosti patrí nízka hmotnosť a ľahká manipulácia. Rýchlosť nabíjania akumulátora umožňuje použitie prístroja aj viackrát denne, pokiaľ však budete mať na výmenu náhradné valčeky a filter. Vysávač sa dostane pod skrinky a pohovku len na šírku spodnej časti a treba počítať s tým, že v rohoch miestností zostanú 2 cm nevytretého povrchu.

Vysávanie tvrdých plôch
8.5
Vysávanie kobercov
6
Hlučnosť
6.5
Výdrž
7.5
Výbava
7.5
Plusy
  • ľahká manipulácia
  • nízka cena
  • rýchle nabíjanie
Mínusy
  • málo príslušenstva v základnej výbave
  • vyššia hlučnosť pri samočistení a pri vyššom sacom výkone
  • nevhodný na koberce

Budeme radi počuť vaše myšlienky

      Dajte nám odpoveď

      Čo vybrať
      Logo