Ako vybrať zmrzlinovač

Pri výbere stroja na zmrzlinu (zmrzlinovača) zvážte predovšetkým to, ako často budete zmrzlinu vyrábať a pre koľko osôb. Na trhu totiž nájdete lacnejšie výrobníky zmrzliny pre občasné použitie alebo profesionálne výrobky pre pravidelnú prípravu. Ich rozdiel nie je len v objeme misy a materiálu, ale aj cene. Zistite, ktorý zmrzlinovač kúpiť a ktorý výrobok pre vás bude najlepší.

Recenzie výrobníkov zmrzliny

Do nášho testu zmrzlinovačov sme zahrnuli ako výrobky s kompresorom aj bez kompresora. Zamerali sme sa na spracovanie šľahacích metličiek, ale aj na spôsob údržby. Rozdiely sú aj vo výkone, ale aj príslušenstvo, ktoré spoločne s výrobkom obdržíte.

DeLonghi IC 8500

Kompresornie
Materiál metličiekplast
Objem misy1,5 l
Výroba sorbetuáno
Príkon6 W
Množstvo vyrobené zmrzliny800 g
Hmotnosť2,7 kg
Príslušenstvoservírovacie lyžice, hermetické veko, protišmykové nožičky
Ovládaniemanuálne
Maximálna doba prípravy zmrzliny40 min.
Rozmery V x Š x H v cm26 x 16 x 15

DeLonghi IC 8500 sa síce radí medzi drahšie výrobky, ale jeho príkon je len 6 W, čo zodpovedá skôr produktom z lacné kategórie. Takisto myslite na to, že hnetací metličky sú plastové. Poteší vás však pomerne veľká nádoba pýšiace sa objemom 1,5 l. Naraz tak pripravíte 800 g zmrzliny, čo postačí pre menšie rodinu.

Misa s dvojitými stenami sa musí dostatočne namraziť, inak nevyrobíte zmrzlinu patričné ​​konzistencie. Všeobecne môžeme povedať, že čím dlhšie misku v mrazáku ponecháte, tým úspešnejší pri výrobe budete. Doba, po ktorú by mala misa byť v mrazničke, sa líšia podľa nastavenej teploty mraziaceho boxu. Ak má vaše mraznička nastavenú hodnotu na -30 ° C, misa by v ňom mala byť 10-12. V prípade -25 ° C 12-14 hodín a pri -18 ° C 14-16 hodín. Výška misy je približne 18 cm, takže si pred nákupom premyslite, či sa vám do mrazničky vojde. Inak by ste situáciu museli riešiť tak, že by ste jednu zásuvku vybrali, čo je nepraktické. Čo by ste robili s potravinami, ktoré sa musia mraziť?

Výhodou tohto prístroja je tichý chod a relatívne rýchla výroba. V závislosti na teplote aj použitých ingredienciách si pochúťku môžete vychutnávať už za 30 minút. Príliš dlhé skladovanie sa však neodporúča, pretože zmes postupne stráca svoju štruktúru a chuť.

Spoločne s výrobkom dostanete hermeticky uzatvárateľné veko, vďaka ktorému sa ku zmrzline v mrazničke nedostane vzduch, a tiež servírovaciu lyžicu. Veko používané počas prípravy je opatrené otvorom pre pridávanie surovín, ktorý by však mohol byť väčší. Nádoba, v ktorej sa zmes mieša, je z hliníka. Žiadnu časť zmrzlinovača nesmiete umývať v umývačke. Skladanie stroja nie je príliš intuitívne a plastové dieliky takisto nebudí dôveru.

  • tichý chod
  • možnosť výroby zmrzliny z mlieka
  • veľká kapacita nádoby
  • veko
  • rýchla príprava
  • plastové prevedenie
  • ťažké zostavenie
  • malý plniaci otvor
  • nesmie sa umývať v umývačke
Zistiť cenu

Domo DO2309I

Kompresornie
Materiál metličiekplast
Objem misy1 l
Výroba sorbetuáno
Príkon12 W
Množstvo vyrobené zmrzliny1000 g
Hmotnosť2,93 kg
Príslušenstvostierka
Ovládaniemanuálne
Maximálna doba prípravy zmrzliny20 min.
Rozmery V x Š x H v cm16 x 17,9 (priemer)

Výrobník zmrzliny Domo DO2309I môžeme označiť za dobrý pomer cena a výkon. Za necelých 30 € dostanete výrobok s príkonom 12 W, ktorý zodpovedá najnižšej cenovej kategórii. Poteší vás však pomerne veľká kapacita misy, v ktorej môžete pripraviť až 1 kg (1 l) zmrzliny naraz.

Pred používaním je potrebné nechať namrazovací nádobu v mrazničke aspoň 24 hodín, aby bol výsledok podľa vašich predstáv. Zmrzlinu budete mať pripravenú za 20-30 minút. Počítajte s tým, že výrobok nie je dostatočne výkonný na to, aby si poradil s príliš hustými zmesami. Taktiež otvor pre nalívání ingrediencií nie je úplne optimálny. Potešujúce je fakt, že zmrzliny z priložených receptov sú skutočne dobré a recepty sa nemusia upravovať. Výhodou je aj poistka proti prehriatiu.

Čo sa materiálu týka, musíte sa pripraviť na lacnejšie prevedenie. Lopatky aj hriadeľ sú z plastu. U hriadeľa nie je použitie plastu príliš vhodné. Čo sa údržby týka, v umývačke je možné umývať iba metličky. Ďalšie časti sa musia umývať v ruke. Spoločne s prístrojom dostanete ešte stierku, ale chýba viečko pre uzavretie misy, čo je škoda.

  • veľká kapacita
  • nízka obstarávacia cena
  • dobrá konzistencia zmrzliny
  • plastové časti
  • otvor vo veku
  • nevhodný pre prácu s hustou zmesou
Zistiť cenu

Domo DO9201I

Kompresoráno
Materiál metličiekplast
Objem misy2 l
Výroba sorbetuáno
Príkon180 W
Množstvo vyrobené zmrzliny2000 g
Hmotnosť13,7 kg
Príslušenstvokliešte na zmrzlinové kopčeky, odmerka
Ovládanieautomatické
Maximálna doba prípravy zmrzliny60 min.
Rozmery V x Š x H v cm25 x 41 x 27

Domo DO9201l je automatický zmrzlinovač s kompresorom, ktorý disponuje 3 programy. Prvá je automatická príprava zmrzliny, druhý je chladenie zmrzliny a tretí miešanie zmrzliny. Môžete si teda vybrať taký program, ktorý je pre danú konzistenciu najvhodnejší.

Na ovládanie vám poslúži otočný a volič a tri tlačidlá. Nastavenie a informácie týkajúce sa výroby sú zobrazené na prehľadnom displeji. Vo zmrzlinovači môžete vyrábať nielen zmrzlinu, ale aj jogurt alebo sorbet. V nádobke pripravíte približne 1,5-2 l zmrzliny.

Najväčšou výhodou výrobkov s kompresorom je to, že ich nemusíte pred použitím mraziť, keďže sa mrazí priamo pri výrobe. Príkon tohto modelu je 180 W a zmrzlinu vyrobí do 60 minút. Výrobu mrazené pochúťky musíte dostať do ruky, pretože ak ju prístroj prestane miešať hoci len na 30 sekúnd, časť zmesi sa námraza natoľko, že ju nebudete môcť premiešať. Rotačné diely je dobré vytiahnuť ihneď po dokončení zmrzliny, inak primrznú tiež. Nešvárom je tiež to, že nádoba na zmes nejde vybrať aj hneď po dokončení, pretože je primrznutá k chladiacej stene.

Prístroj je vyrobený z nerezovej ocele, ale kýblik na zmrzlinu je z eloxovaného hliníka s dlhšou životnosťou a lepšou odolnosťou, než má klasický hliník. Prístroj je veľký a ťažký, takže sa hodí skôr do veľkých kuchýň, kde na neho budete mať dostatok miesta. V tejto cenovej kategórii by sme nečakali, že bude prístroj disponovať metličkami z plastu.

  • kompresor
  • tichý chod
  • veľká kapacita nádoby
  • automatické programy
  • plastové metličky
  • rýchle primŕzanie
Zistiť cenu

Bosch MUZ4EB1

Kompresornie
Materiál metličiekplast
Objem misy1 l
Výroba sorbetuáno
Príkon600 W
Množstvo vyrobené zmrzliny550 g
Hmotnosť2,1 kg
Príslušenstvostierka
Ovládaniemanuálne
Maximálna doba prípravy zmrzliny30 min.
Rozmery V x Š x H v cm18 x 18 x 18

Zmrzlinovač Bosch MUZ4EB1 je príslušenstvom ku kuchynskému robotu MUM48A06 z dielne rovnakého výrobcu. Jeho kapacita misy je 1 l, ale zvládnete v ňom naraz pripraviť len polovičné množstvo zmrzliny, čo je tak akurát pre 4člennou rodinu. Pred použitím je potrebné nechať nádobu niekoľko hodín namraziť v mrazáku s teplotou najmenej -18 ° C. Výhodou je vnútorné prevedenie nádoby z nerezu, u ktorého si dajte pozor na poškriabanie. Táto nádoba (termozásobník) sa môže umývať len v ruke vlažnou vodou. Pohyblivé rameno, kryt a držadlo je možné umývať v umývačke. Príprava jednej dávky vám zaberie zhruba 30 minút.

Častým nešvárom tohto príslušenstva, ktoré je potrebné dokúpiť zvlášť je absencia návodu v slovenčine. Niekedy nedostanete ani kuchárku s receptami, ktorú však ľahko nájdete na internete. Pri výrobe pochúťky by všetky ingrediencie mali byť dobre rozšľahané vrátane ovocia. Ak budete mať veľké kúsky ovocia, nebude mať zmrzlina správnu konzistenciu.

Z hľadiska manipulácie je vyberanie zmrzlinovača z držiaka pomerne ťažké a je potrebné si na to nájsť vlastný grif. Pri nasadzovaní metličky je potreba použiť obe ruky. Nepoteší ani pomerne vysoká obstarávacia cena vzhľadom k tomu, že sa jedná iba o príslušenstvo. Na druhej strane má robot vysoký výkon a 4 možnosti rýchlostí, čo u klasického výrobníka zmrzliny bez kompresora len tak nenájdete.

  • výkon robota
  • nerezové prevedenie
  • celkovo dobrá práca
  • vysoká obstarávacia cena
  • obtiažna manipulácia
  • chýba návod v slovenčine
  • malý objem misy
Zistiť cenu

Guzzanti GZ 154

Kompresornie
Materiál metličiekplast
Objem misy1,5 l
Výroba sorbetuáno
Príkon12 W
Množstvo vyrobené zmrzliny900 g
Hmotnosť2,95 kg
Príslušenstvo-
Ovládanieautomatické
Maximálna doba prípravy zmrzliny20 min.
Rozmery V x Š x H v cm23,4 x 20,1 x 20,1

Výrobník zmrzliny Guzzanti GZ 154 je obľúbený pre svoju skladnosť a dobrú výrobu zmrzliny. Má však aj svoje muchy. Jednou z nich je plastová lopatka a nízky výkon motora, takže má prístroj problémy so spracovaním hutnejších zmesí. Môže dôjsť aj k zablokovaniu miešacej hriadeľa, čo môže viesť aj k zničeniu motora. To, že je hriadeľ zablokovaná spoznáte podľa toho, že motor začne tak ľahko „kňučať“. Zmes začne primŕzať ku stenám aj na dno. Žĺtkovo-smotanová náplň primŕzať výrazne viac ako zmes tvarohová.

Pozitívom výrobku je jednoduché rozobratie a prečistenie. Poteší tiež automatické ovládanie s LED displejom a časovačom. Veko zmrzlinovača je tradične opatrené otvorom pre naliatie zmesí, ktorý je však pomerne malý. Výška nádoby, ktorá sa vkladá do mrazničky, je cca 14,5 cm. Zo spodnej časti plastového držiaka je priestor pre namotanie prívodného elektrického kábla. Vnútorná časť nádoby je z hliníka. V mise pripravíte buď dve veľké porcie, alebo 4 menšie porcie studenej dobroty.

  • skladnosť
  • automatické ovládanie
  • LED displej
  • priestor pre uloženie kábla
  • problém so spracovaním hustejšie zmesi
  • malý objem misy
Zistiť cenu späť na začiatok ↑

Zmrzlinovač – typy

Aby ste sa rozhodli pre správny typ zmrzlinovače, musíte si odpovedať na základné otázky, ktoré vám pri rozhodovaní budú skutočne užitočné.

  • Koľko zmrzliny chcem pripravovať
  • Mám zmrzlinu kde skladovať?
  • Mám dostatok miesta pre skladovanie prístroja?

Podľa vašich odpovedí sa budete rozhodovať medzi zmrzlinovačom s kompresorom (ktorý mrazí) a bez kompresora. Ak by vás zaujímalo ako zmrzlinovač funguje, tak vám prezradíme, že zmrzlinovú zmes mieša, vháňa do nej dostatočné množstvo vzduchu a dokáže z nej urobiť optimálne tuhú konzistenciu bez kryštálikov ľadu. Počas výroby sa zmrzlina chladí.

Vo zmrzlinovaču je možné pripravovať aj sorbet, ktorý je ľahší ako zmrzlina alebo mrazený jogurt. Sorbet sa vyrába zmiešaním ľadu s cukrom alebo medom a rozdrveným ovocím. Pripodobniť ho môžeme k ľadovej triešti, ktorá je však charakteristická tekutejší konzistenciou.

Ako sa vyrábala zmrzlina skôr

Ručný zmrzlinovač si už v roku 1843 nechala patentovať Američanka Nancy Johnsonová. Na chladenie zmesi dochádzalo ľadom, ktorý sa rozpúšťal pomocou soli. Soľ totiž pri premene vodu neohrieva. Zmrzlina sa musela miešať každých 10 minút a to až po dobu niekoľkých hodín. Po čase došlo k upgradu, takže ručné miešanie vystriedalo miešanie elektrické.

Zmrzlinovač bez kompresora

Je najčastejšou voľbou do domácností, kde sa zmrzlina vyrába len niekoľkokrát do roka. Ide o skladný výrobok, ktorého najväčšou časťou je misa. V tej sa zmrzlina mieša a tiež sa v nej ukladá do mrazničky.

V tejto nádobe sa nachádzajú špeciálne chladiace médium, ktoré zmesi na prípravu zmrzliny prepožičiava ideálnu teplotu pre čo najlepší výsledok. Ako už názov napovedá, nádoba nemá kompresor, a tak, aby sa médium schladilo, je potrebné ju dať namraziť do mrazničky ešte pred tým, než v nej začnete zmrzlinu pripravovať. Doba za ktorú dôjde k zmrazeniu je u každého výrobku iná. Niekde sa pohybuje v rádoch minút, inde v rádoch hodín (napríklad 24 hodín na prípravu jednej dávky). Ak sa chystáte pripravovať viac dávok naraz, je nutné celý proces časovo naplánovať. Vďaka zmrazenie dokáže nádoba zmrzlinu určitú dobu udržať chladnú, ale potom je nutné ju schovať do mrazničky.

Zmrzlinovače bez kompresora sú jasnou voľbou všetkých nenáročných jedincov, ktorým nevadí, že v nich pripraví len menšie množstvo zmrzliny. Na druhú stranu je však jej výroba rýchla. Výroba jednej várky domácej zmrzliny vo zmrzlinovači zaberie zhruba 30 minút. Ako výrobný materiál sa najčastejšie používa plast.

Zmrzlinovač je často príslušenstvom kuchynských robotov. K robotu obdržíte misku s dvojitou stenou, ktorá sa pre prechladnutie vkladá do mrazničky.

Elektrický zmrzlinovač s kompresorom

Pohodlnú prípravu aj väčšieho množstva zmrzliny vám poskytne elektrický zmrzlinovač s kompresorom. V tomto prípade sa však už jedná o profesionálne zariadenie, čo spoznáte už na prvý pohľad. Jedná sa o veľký prístroj, ktorý je menej skladný, ale pripravíte v ňom zmrzlinu aj pre väčší počet osôb.

Jeho najväčšou výhodou je kompresor, vďaka ktorému nie je potreba nádobu vopred dávať do mrazničky. Je však nutné počítať s tým, že príprava zmrzliny bude trvať napríklad aj dvakrát dlhšie ako v prístroji bez kompresora. Ale zase ušetríte čas, kedy sa nádoba chladí v mrazničke. Najlepší zmrzlinovače s kompresorom stojí viac peňazí a sú náročnejší na spotrebu energie. Z hľadiska výrobného materiálu sa stretnete s nerezom.

späť na začiatok ↑

Podľa ktorých parametrov sa riadiť pri výbere

Pri výbere zohľadnite objem misy, príkon, ovládanie i funkcie a doplnky.

Objem misy

Objem misy je dôležitým parametrom, pretože určuje, pre koľko osôb naraz budete môcť pochúťku pripraviť. Zvyčajne sa to s týmto parametrom má tak, že sa odvíja od typu zmrzlinovača. U tých základných pre občasnú prípravu začína hodnota na približne 0,4 l. Zlatou strednou cestou je však misa s objemom 0,8-1 l. Profesionálne výrobky však hodnotu 1 l môžu aj niekoľkonásobne prevýšiť.

Príkon

Príkon sa uvádza vo wattoch (skratka W) a je odrazom toho, ako dlho bude príprava trvať, ale aj toho, koľko peňazí za spotrebovanú energiu miniete. Všeobecne platí, že čím vyšší príkon, tým rýchlejšie spracovanie, ale aj väčšia spotreba energie, ktorá sa premietne na vašom zúčtovanie. Pri menších zmrzlinovačoch bez kompresora sa príkon pohybuje okolo 12 W, čo znamená, že vyrábate skoro zadarmo. Stroje s kompresorom však môžu disponovať príkonom aj 180 W, čo znamená rýchlejšiu prípravu, ale tiež väčšiu spotrebu energie.

Ovládanie

Pod pojmom ovládanie si predstavte prvky, pomocou ktorých prístroj ovládate. Jedná sa ovládanie jednotlivých režimov, ale tiež pohybu zmrzlinovača. Na trhu sa spravidla stretnete s dvoma typmi ovládanie: manuálnym a automatickým.

  • Manuálne ovládanie – jedná sa o mechanické prvky, ako sú tlačidlá alebo otočné voliča či páčky. Po nastavení je nutné výrobný proces strážiť a po dokončení prístroj vypnúť.
  • Automatické ovládanie – top zmrzlinovače majú prevažne dotykové prvky. Tešiť sa môžete aj na automatické režimy, vďaka ktorým nemusíte prípravu vôbec sledovať. K vypnutiu dôjde automaticky po dokončení. Proces prípravy môžete kontrolovať na displeji. Počítať musíte s vyššou obstarávacou cenou.

Materiál

Najčastejšie sa na trhu stretnete s plastovým prevedením, a to najmä u lacnejších výrobkov. Výhodou je ľahká údržba a nízka hmotnosť. Z plastu často bývajú aj metličky, čo nie je úplne ideálne, pretože môže časom dôjsť k ich deformovaniu. Metličky by mali byť kovové, ideálne z nerezu. Druhým výrobným materiálom je nerezová oceľ, u ktorej však musíte počítať s vyššou obstarávacou cenou.

Funkcie a doplnky

To ako bohaté bude príslušenstvo a ako inteligentný výrobník bude, záleží na konkrétnom modeli i obstarávacej cene. Nižšie vám predstavujeme aspoň základné funkcie a doplnky, s ktorými sa môžete pri prístrojoch stretnúť.

  • Časovač – umožňuje nastavenie času výroby zmrzliny trebárs aj po minútach.
  • Automatické chladenie – podobne ako ryžovary udržujú ryžu teplú ešte po určitú dobu, aj zmrzlinovače dokážu zmrzlinu chladiť po určitú dobu.
  • LED indikácia – u drahších výrobkov sa môžete stretnúť s LEDkovými diódami, ktoré označujú proces výroby.
  • Servírovacie lyžice – ako už podľa názvu spoznáte, jedná sa o lyžicu, ktorú domácu zmrzlinu zo zmrzlinovača naberáte. Stretnúť sa môžete tiež so stierkou alebo špachtľou.
  • Odmerky – poslúži na odmeranie správneho množstva ingrediencií.
  • Kuchárka – spoločne so výrobkom môžete obdržať aj kuchárku zahŕňajúce recepty pre zmrzlinovač.
späť na začiatok ↑

Ceny

Domáci zmrzlinovače nie sú nedostupným tovarom. Tie najlacnejšie kúsky pre občasné použitie môžete zohnať už od 20 €. Cena pokročilejších a prepracovanejších výrobkov sa však pohybuje aj okolo 1 000 €.

Lacné zmrzlinovače

Zhruba do 40 € zaobstaráte lacné výrobky, ktoré slúžia len pre občasnú prípravu zmrzliny. Objem misy rovnako ako príkon bude malý. Príkon sa bude pohybovať okolo 12 W a prístroj nebude mať kompresor. Pre výrobu sa najčastejšie používajú skôr lacnejšie materiály.

Zmrzlinovače v cenovej hladine 40 – 100 €

Drahšie výrobky budú disponovať objemom misy v rozmedzí 0,8-1 l. Aj v tejto cenovej kategórii nájdete zmrzlinovače bez kompresora. Nádoba bude vyberateľná, aby sa dala ľahko uložiť do mrazničky aj ľahko umyť. Príkon sa bude pohybovať medzi hodnotami 12-15 W.

Kvalitné zmrzlinovače

Za cenu od 100 do 200 € už zaobstaráte modely s kompresorom. Objem nádoby sa bude pohybovať okolo 1,5 l a príkon medzi 135-150 W. Tieto výrobníky sú ideálne pre početnejšie a náročnejšie rodiny.

Najlepší zmrzlinovače

Od 200 € zoženiete prepracované modely s kompresorom a príkonom aj 180 W. Objem misy bude okolo 2 l a ako výrobný materiál bude použitý nerez. Cena profesionálnych zmrzlinovačov do gastroprovozoven alebo tých na točenú zmrzlinu sa môže pohybovať aj okolo 4 000 €.

späť na začiatok ↑

Recept na vanilkovú zmrzlinu

Budete potrebovať:

  • 250 ml 30% smotany na šľahanie,
  • vajcia 2 ks,
  • 100 g cukru,
  • 2 vanilkové cukry alebo vanilkový struk.

Ako na to?

Smotanu vyšľahajte. Aby ste dosiahli dobré konzistencie, môžete pokojne použiť aj stužovač. Oddeľte bielky od žĺtkov a žĺtky v miske spolu s cukrom vyšľahajte do svetla. Potom k nim pridajte vanilkové cukry alebo polku vnútra vanilkového struku. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a všetko pomaly a postupne zmiešajte. O zvyšok sa už postará váš zmrzlinovač.

späť na začiatok ↑

Príprava domáce ovocné zmrzliny bez zmrzlinovača

Príprava zmrzliny bez výrobníka je pomerne zdĺhavá. Preto, ak máte chuť napríklad na ovocnú, je rýchlejší metódou zvoliť výrobu drene. Ovocie stačí len rozmixovať, dosladiť a nechať v mrazničke stuhnúť.

Ak si chcete pripraviť zmrzlinu krémovú, postupujte podľa tohto návodu.

  1. Podľa návodu si pripravte pudingový krém, ktorý po dovarení necháte vychladiť v chladničke.
  2. Po vychladení krém vyberte z chladničky a premiešajte gumovou stierkou. Zmes prelejte do dostatočne veľkej nádoby, ktorá je zároveň vhodná aj do mrazničky.
  3. Nádobu so zmesou prekryte krytom alebo fóliou a nechajte v mrazničke 2 hodiny odpočívať.
  4. Po 2 hodinách nádobu vytiahnite a ručným mixérom rozmixujte hrudky. Nádobu priklopte a dajte na ďalšie 2 hodiny do mrazničky.
  5. Po 2 hodinách opäť vyberte z mrazničky a opäť premixujte ručným mixérom. Zmes už bude zmrznutá, ale stále dostatočne riedka na podávanie. V prípade, že nie je dostatočne zmrznutá, ju ešte na 30 minút vráťte do mrazničky. Po 30 minútach opäť premixujte.
  6. Akonáhle je zmrzlina dostatočne zamrznutá pridajte prísady podľa chuti, napríklad oriešky alebo čokoládu, ale zmes už nemixujte.
  7. Hotovú pochúťku preložte napríklad do škatule od zmrzliny a dajte do mrazničky, aby sa úplne zmrazila.

Možno vás zaujíma, ako dlhú vydrží domáce zmrzlina v mrazničke? Dlhodobé prechovávanie sa všeobecne príliš neodporúča. Po 2-3 dňoch sa štruktúra zmrzliny zmení a tiež sa stratí jej svieža chuť. Ideálne je pochúťku zjesť čo najskôr.

Dúfame, že vám náš poradca pomohol a vy sa vďaka nemu stanete najlepšími zmrzlinári v okolí. Pokojne tak môžete začať používať pozdrav všetkých zmrzlinárov: Nech vám slnko svieti!

Budeme radi počuť vaše myšlienky

      Dajte nám odpoveď